Anmeldte hakekors og ytringer i Vågå

Ordføreren i Vågå har anmeldt et hakekors tegnet i vegen utenfor en barnehage i Vågå og oppfordring om å voldta Ap-kvinner. – Vågå skal være rasismefri sone, sier ordfører Iselin Jonassen.

Iselin Jonassen

– Vi har anmeldt ytringen om at Ap-kvinner bør voldtas, sier ordfører Iselin Jonassen, Vågå.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Etter kommunevalgt i høst, kom det fram flere meldinger i sosiale medier med kritikk av Arbeiderpartiet og asylpolitikken i Vågå.

I forrige uke ble det malt et hakekors i vegen utenfor en barnehage i Vågåmo. Da skal også kommunalsjefen i Vågå ha fått beskjed om at foreldre til barn i barneskoler og barnehager i Vågå hadde kommet med rasistiske utspill med fremmedfiendtlige holdninger i sosiale medier, skriver Dagbladet.

Anmeldt til politiet

– Vi skal være et mangfoldig samfunn åpent for alle typer meninger. Men at det tegnes et hakekors rett utenfor en barnehage, er ikke noe trivelig syn, sier Jonassen.

Saken om hakekorset er anmeldt til politiet.

Hakekors i Vågå

Her er hakekors-tegningen utenfor barnehagen i Vågå.

Foto: Privat / NRK

Oppfordret til voldtekt av Ap-kvinner

I forbindelse med den økende innvandringen og de mange nye flyktningene som kommer til Norge, ble det skrevet mange lokale ytringer på sosiale medier.

Blant annet skrev en:

«ap kvinnene og damer som stemmer ap kunne godt stått på en liste hvor de var lov å voldta siden de skal absolutt hjelpe og dra alle flyktninger hit til landet i stedet for mange 100 000 kr tusener i rettssaker lovsaker og kjennelse i retten ureturnerbar til sitt hjemland som blir begått av ikke europeiske menn som de skriver nå så fint i media.»

Iselin Jonassen reagerer sterkt på dette.

– Personen som har skrevet dette, må stå for det, men det er en svært alvorlig ytring.

Ytringen er også meldt til politiet. Politiets føringer for hva som kan straffes som rasistiske og hatefulle ytringer kan du lese om her.