NRK Meny
Normal

Ambulansestrid i Gudbrandsdalen

40 ansatte i Nord-Gudbrandsdal ambulanse AS har fått permitteringsvarsel. Sykehuset Innlandet holder tilbake tilskudd fordi de mener nye eiere er på veg inn.

Ambulanse (illustrasjonsbilde)
Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

 

Utover dagen blir det nye samtaler i håp om at konflikten skal løse seg. Iflg. Gudbrandsdølen Dagningen får selskapet fylle bensin på kreditt fram til 12. september.

- Nytt selskap på veg inn?

- Vi har klare bevis på at et nytt selskap prøver å kjøpe opp Nord-Gudbrandsdal ambulanse, og det aksepterer vi ikke, sier Oddleif Bakken, som er avdelingssjef for prehospitale tjenester i Sykehuset Innlandet.

- Vi bidro til drift i vår ved å love tilskudd. Nå holder vi tilbake dette, fordi vi mener dette tilskuddet gir Nord-Gudbrandsdal ambulanse en bedre posisjon i forhandlinger med en eventuell nye eier.

- Blir det ambulanser på vegene i dette distriktet etter 12. september?

- Det kan jeg garantere. Vi skal ha samtaler i dag med selskapet.

- Ikke nye eiere

Som så mange ganger i tidligere har de to partene hver sin virkelighetsoppfatning. Styreleder Ingulf Brandsarbakken sier til GD at det ikke er planer om eierskifte. - Falck Emergency har hatt et møte hos oss der de har presentert seg. Det var ingen drøftinger om oppkjøp.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang