NRK Meny
Normal

Aksjonistene møtte ministeren

Folkealliansen gir ikke opp kampen mot den nye rv. 2 gjennom Sør-Odal. I dag møtte de samferdselsministeren.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete møter aksjonistene mot ny Rv.2
Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete stoppet hos aksjonistene som hadde stilt seg opp på Korsmo bussholdeplass.

Navarsete, som var på vei til Sverige for å signere togavtale, tok seg tid til å snakke med de rundt 200 aksjonistene som hadde møtt opp, til tross for at regnet pøste ned.  

 

Aksjon mot rv. 2 utbygging i Sør-Odal
Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Gir ikke opp 

Aksjonistene ser for seg en annen løsning til ny rv. 2 en den som er valgt. Selv om to statsråder alt har godkjent veiprosjektet,  og byggingen ved Kløfta allerede er i gang, nekter aksjonistene å gi opp.

- Vi mener saken ikke er tapt. Veien kommer til å ligge her i all fremtid, og derfor er det viktig at en tar seg tid til å gjøre de riktige tingene, sier leder for aksjonen Håvard Mellem.

Navarsete ble møtt av plakater langs hele rv. 2 på sin tur til Sverige i dag. Plakatene var satt opp av aksjonistene og illustrerer omfanget av inngrepet av den planlagte riksveien.

Aksjonistene frykter dårligere bomiljø og ødeleggelse av jordbruksareal, om den nye firefeltsmotorveien bli lagt som planlagt.

Aksjon mot rv. 2 utbygging i Sør-Odal
Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Ingen løfter

Navarsete kunne ikke love aksjonistene gjennomslag for sin sak, men tok i mot dokumentene hun fikk overlevert av aksjonistene, og hun lovet å se på saken.

- Jeg har stor respekt for engasjementet og lover å sette meg inn i saken, sa Navarsete og ble møtt med jubel fra aksjonistene.

Amy Dale, i styret for aksjonsgruppa, er glad for at samferdselsministeren tok seg tid til å snakke med dem på sin tur til Sverige. Nå håper de Navarsete lytter og bidrar til å endre den planlagte og påbegynte utbyggingen.

- Nå må alle som har makta tørre å snu det som er en dårlig avgjørelse, sier Dale.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bortvist fra oktoberfest i Elverum

    To menn er bortvist fra "Oktoberfesten" i Elverum sentrum sent fredag kveld. Mennene, en i 20-åra og en i 40-åra, ble vist bort på grunn av ufin oppførsel, melder Politiet i Innlandet på Twitter.

  • Bil av veien på fv.51

    Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

  • Flere politistillinger i Innlandet

    Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.