NRK Meny
Normal

«Snytt» for distriktssending etter kanalendring

Flere seere opplevde at de ikke fikk sett distriktsnyhetene på NRK tirsdag kveld. Grunnen er at leverandøren Canal Digital har stokket om på kanallisten sin.

Østnytt tirsdag 4. november

Det mange seere trodde var en teknisk feil, skyldtes at de så på feil kanal – fordi NRK 1 med distriktssendingene ikke lå på sin vante plass.

– Det er gjort endringer i kanallisten vår i dag. Nå ligger distriktssendingen på kanalvalg 999, mens HD-kanalen NRK 1 ligger på kanal nummer én, sier Per Aril Meling, informasjonssjef i Telenor, som eier Canal Digital.

Det var sannsynligvis denne endringen som gjorde at mange ikke fikk sett sin lokale sending.

– Vi må bare beklage at ikke alle fikk sett Østnytt i går. At kanalen flyttes er egentlig uproblematisk, men her har dessverre ikke publikum fått god nok informasjon på forhånd, sier teknisk sjef i NRK Hedmark og Oppland, Helge Kirkhus.

Hvis du var en av dem som ikke fikk sett gårsdagens Østnytt, kan du se hele sendingen øverst i saken.

«Telefonstorm» hos distriktskontorer

Per Aril Meling

GOD NOK INFORMASJON: – Vi har lagt ut informasjon om dette på hjemmesidene våre, sier Per Aril Meling, informasjonssjef i Telenor, som eier Canal Digital. Han mener seerne var godt nok informert om endringen.

Flere seere tok kontakt med NRK Hedmark og Oppland i tirsdag kveld og onsdag formiddag. Også andre distriktskontorer opplevde en «telefonstorm» fra seere som ikke fikk inn sin lokale sending.

I stedet for nyhetene fra sitt distrikt fikk seerne se NRK Østlandssendingen, distriktsnyhetene for Oslo og Akershus.

– Canal Digital har ikke fått mange tilbakemeldinger fra kunder, opplyser Meling.

– Varslet godt nok

Etter at seere begynte å innse at feilen skyldes endringer i kanallisten, har flere tatt kontakt med NRK og uttrykt skuffelse over dårlig varsling fra Canal Digital.

Selskapet sier på sin side at de har varslet kundene godt nok om kanalendringen.

– Ja, vi mener det. Det er også lagt ut informasjon på nettsidene våre. Men vi vet at informasjonen ikke alltid er god nok, sier Meling.

Han råder nå folk til å legge til NRK 1 med sin distriktssending i «favorittlisten» på dekoderen sin.