– Stegavik og Lindboe redda et liv

Håndballspillerne Steffen Stegavik og André Lindboe redda trolig livet til en mann etter ei bilulykke på E6 søndag kveld.

Stegavik og Lindboe montasje

Steffen Stegavik og André Lindboe grep inn da de kom til et ulykkessted på E6 i helga.

Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Steffen Stegavik

Steffen Stegavik er glad han har tatt førstehjelpskurs.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK
Marianne Mellum

Marianne Mellum sier det er veldig viktig at folk som kommer til et ulykkessted tør å gjøre noe.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

En mann ble sendt til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader etter ei bilulykke på E6 ved Espa i Stange natt til søndag, men det kunne gått verre enn det om ikke Steffen Stegavik og André Lindboe hadde kommet kjørende.

– De redda et liv. Det kunne gått galt dersom mannen hadde blitt sittende uten frie luftveger for lenge.

Det sier sjukepleier Marianne Mellum i ambulansetjenesten i Hamar. Hun kan ikke få fullrost innsatsen til de to landslagsspillerne fra Elverum.

Handlet på instinkt

Stegavik og Lindboe var på veg hjem fra landslagssamling da de havna midt oppi den alvorlige ulykka i Stange. At de begge har tatt førstehjelpskurs gjorde at de handlet på instinkt.

– Den ene bilen så veldig skada ut og ingen andre hadde turt å gå bort, så vi løp bort å så om det var noe vi kunne gjøre, sier Stegavik.

Hør Steffen Stegavik fortelle om det som skjedde:

– Det er kjempeviktig å tørre å gjøre noe

Stegavik og Lindboe tok seg av de to mennene som satt fast i bilen. Stegavik sørget for å holde luftveiene til føreren åpne, og det var helt riktig sier sjukepleier Marianne Mellum.

– Det er kjempeviktig at de som kommer først til et ulykkessted tør å gå bort å gjøre noe. Det er forholdsvis lite som skal til for å redde et liv, sier hun.

Mellum mener at alle bør ta et førstehjelpskurs for å vite hva de kan gjøre dersom de skulle havne i en situasjon der det blir nødvendig. Det er også de to håndballspillerne enige i.

– Vi er veldig takknemlige for at vi har fått ta det kurset. På grunn av det visste vi at det er bedre å gjøre noe enn å ikke gjøre noe, sier Stegavik.

Video Stegavik og Lindboe reddet liv