NRK Meny
Normal

– Møtte Bakken på lørdag

DOKKA (NRK): De siste sikre observasjonene politiet har av den drepte Nils Olav Bakken har så langt vært fredag ettermiddag. Flere vitner sier nå at de har sett Bakken i live på lørdag.

Susanne Kristiansen

Susanne Kristiansen sier hun møtte avdøde Nils Olav Bakken på lørdag da hun var ute og luftet bikkjene. Det kan gi politiet nye spor å jobbe etter.

Foto: Arvid Torsgård / NRK

Nils Olav Bakken (49) ble funnet drept og ille tilredt i et bål av to turgåere lørdag kveld. De siste observasjonene av Bakken ble gjort fredag ettermiddag ved 16-tiden. Flere vitner har meldt seg for politiet og mener de har sett han senere i helga.

– Det er vitner som mener de har sett ham i live på lørdag, så det jobber vi nå med å få oversikt over, sier lensmann i Dokka, Ole Bjerke.

Er sannsynlig at han var i live på lørdag formiddag?

– Ut i fra vitneobservasjoner som er gjort kan vi bekrefte at han var i live på lørdag. Dette skaper et enda mindre tidsvindu for når drapet kan ha skjedd, sier Bjerke.

– Virket blid og fornøyd

Lensmann Ole Bjerke, Dokka

Lensmann Ole Bjerke i Dokka sier de har fått inn mange tips i saken.

Foto: Svein Olsson / NRK

En som møtte avdøde Nils Olav Bakken på lørdag er Susanne Kristiansen. Hun og samboeren var tur på med hundene sine lørdag ettermiddag og slo av en prat med avdøde.

– Jeg og samboeren min kom gåendes og da pratet vi med Nils Olav som fortalte at han hadde fått nye møbler. Da var klokka rundt 15.30. Han virket blid og fornøyd.

Hun beskriver Bakken som en person som snakket med alle. Hun traff han ofte når hun var ute på tur og er helt sikker på at hun møtte Bakken på lørdag.

– Vi har jo tenkt mye tilbake og er helt sikre på at det var på lørdag vi ettermiddag vi møtte ham. Det er skummelt å tenke på at jeg kanskje er den siste som så ham i live, sier hun.

– Voldssaker, husbråk og trusler

Kripos gjorde tirsdag ettermiddag undersøkelser ved den dreptes bopel på Dokka

Kripos gjorde tirsdag ettermiddag undersøkelser ved den dreptes bopel på Dokka

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Politiet er ikke sikre på om Bakken ble drept på funnstedet eller om han ble fraktet ut i skogen etter at han var død. Det konkrete dødstidspunktet er heller ikke kjent.

Den avdøde skal ha vanket i et rusbelastet miljø og politiet er kjent med at det har vært flere hendelser ved hans bosted.

– Det har vært voldssaker, husbråk og trusler de siste årene. Dette er straffesaker vi har etterforsket på vanlig måte, sier Bjerke.

Hogg med øks i døra

Episoden der det ble hogget med øks i døra til avdøde ble aldri anmeldt. Men politiet kjenner til hendelsen.

– Vi hadde en utrykning til stedet og bisto de partene som var her da, så den hendelsen har vært kjent for oss.

Politiet har ingen indikasjoner på at trusselbildet mot 49-åringen var endret i det siste.

Det skal ha kommet inn mange tips i saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.