– Løy om voldtekt

En nå 20 år gammel kvinne anmeldte en mann fra Hedmarken for voldtekt. Retten mener hun løy og nå er hun dømt til betinget fengsel i seks måneder.

Det var den 12. januar i 2011 at kvinnen anmeldte mannen for en voldtekt som skal skjedd samme dag. Voldtekten skal ha skjedd etter at de to hadde kjørt bil sammen til en parkeringsplass et sted på Hedemarken. Kvinnen påsto at mannen både voldtok og utøvde vold mot henne. De to var bekjente.

Aksjonerte

På bakgrunn av anmeldelsen aksjonerte politiet umiddelbart og pågrep og siktet mannen for voldtekt, også for å sikre bevis. Kvinnen sto fast på at hun var voldtatt i politiavhør en uke seinere.

Kvinnen hadde også anmeldt mannen tidligere for voldtekt. Blant annet skulle han ha begått overgrep mot henne da hun var elev ved en skole han var lærer. Denne saken ble henlagt.

I et e-postnotat skrev hun også at hun hadde blitt voldtatt dagen før den 11. januar 2011, uten at hun nevnte dette verken da hun meldte voldtekten eller i seinere politiavhør.

Slo sprekker

Men kvinnens forklaring slo sprekker da politiet begynte å etterforske saken.

  • Den siktede mannen var nemlig beviselig på jobb i det tidsrommet kvinnen påsto at overgrepet skulle ha skjedd. Kvinnens troverdighet ble også svekket ved at hun endret forklaring i retten.
  • Politiet sikret DNA-prøve av mannen samme dag som den angivelige voldtekten skal ha skjedd, og det ble utført omfattende tekniske undersøkelser hjemme hos mannen, blant annet av mannens klær. Politiet fant ingen ting.

I ettertid anmeldte mannen kvinnen for falsk anmeldelse, og hun er nå altså dømt til seks måneders fengsel. Kvinnen slipper å sone straffen, såfremt hun ikke begår nye lovbrudd de neste to årene. Hun er også dømt til¨å betale mannen nesten 40.000 kroner i erstatning og oppreisning.