NRK Meny
Normal

– Har ikke råd til å spekulere

– Vi må få en skikkelig analyse av hva som er best på sikt, for Gjøvik har ikke råd til å tape masse penger, sier listetopp for Senterpartiet, Torvild Sveen.

Gjøvik kommune har 860 millioner kroner i aksjefond

Torvild Sveen, Sps ordførerkandidat i Gjøvik
Foto: Privat

– Vi kan ikke spekulere bort pengene våre, sier Senterpartiets ordførerkandidat i Gjøvik.

Gjøvik kommune har 860 millioner kroner plassert i aksjefond, og flere har vært kritiske til dette etter nedgangen på aksjebørsene den siste tida.

Nå vil Gjøvik Sp ha utredet de økonomiske konsekvensene av at kommunen eventuelt går ut av fondmarkedet.

– Analyse

– Vi må få en skikkelig analyse av hva som er best på sikt, for kommunen har ikke råd til å tape masse penger, sier Torvild Sveen.

Han vil ta opp saken et møte i kommunens finansstrategiutvalget onsdag i neste uke.

Sveen presiserer at kommunen ikke bare har tapt penger på plassering i fondmarkedet (33 millioner), men også har tjent 112 millioner de siste åra.

– Vi vil nå be om en analyse av å trekke kraftfondet ut av dette markedet mot å ha pengene i banken. Vi kan tjene mer på å ha pengene i fond, men vet at det gir sikrere inntekt på lengre sikt å ha pengene i banken. Vi har ikke råd til å tape penger på spekulasjon, penger som kunne ha vært brukt til vanlig drift i kommunen, sier Sveen.

.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl