Normal

22 mister jobben i Norsk Tipping

22 personer blir sagt opp i Norsk Tipping. De ansatte på Fagernes blir hardt rammet. Årsaken er usikkerhet om selskapet har monopol på automatdrift.

Flax-lodd
Foto: Torvild Sveen / NRK

 Norsk Tipping skal redusere med i alt 22 personer. De ansatte på Fagernes har relativt kort ansiennitet og derfor blir så mange som 9 sagt opp. Dette er klart etter et styremøte i går.

 

 På bakgrunn av Kultur- og kirkedepartementets anbefaling om at Norsk Tipping må legge automatdriften til side til EFTA-domstolen har behandlet automatreformen, besluttet styret i Norsk Tipping onsdag å foreta en nedbemanning med 22 ansatte.

De fire gjenværende får tilbud om stillinger i Norsk Tipping på Hamar.

Årsaken er usikkerhet rundt avgjørelsen om Norsk Tipping har lov til å ha monopol på spilleautomater.  Dermed er Norsk Tippings monopol på å drive spilleautomater utsatt på ubestemt tid.

Kulturdepartementet venter på EFTA-domstolens avgjørelse. Den kommer trolig ikke før om et år

Ledelsen beklager

- Selv om dette er noen færre årsverk enn vi først fryktet, er dette svært beklagelig. Utsettelsen av denne viktige reformen tvinger imidlertid selskapet til å redusere antall årsverk, sier Reidar Nordby jr., administrerende direktør i Norsk Tipping.

 

- Vi beklager på det sterkeste at ansatte nå blir berørt med oppsigelser, men når dette nå ble nødvendig har vi forsøkt å gjennomføre dette på en ryddig og ordentlig måte, sier Nordby.