NRK Meny
Normal

22 mister jobben i Norsk Tipping

22 personer blir sagt opp i Norsk Tipping. De ansatte på Fagernes blir hardt rammet. Årsaken er usikkerhet om selskapet har monopol på automatdrift.

Flax-lodd
Foto: Torvild Sveen / NRK

 Norsk Tipping skal redusere med i alt 22 personer. De ansatte på Fagernes har relativt kort ansiennitet og derfor blir så mange som 9 sagt opp. Dette er klart etter et styremøte i går.

 

 På bakgrunn av Kultur- og kirkedepartementets anbefaling om at Norsk Tipping må legge automatdriften til side til EFTA-domstolen har behandlet automatreformen, besluttet styret i Norsk Tipping onsdag å foreta en nedbemanning med 22 ansatte.

De fire gjenværende får tilbud om stillinger i Norsk Tipping på Hamar.

Årsaken er usikkerhet rundt avgjørelsen om Norsk Tipping har lov til å ha monopol på spilleautomater.  Dermed er Norsk Tippings monopol på å drive spilleautomater utsatt på ubestemt tid.

Kulturdepartementet venter på EFTA-domstolens avgjørelse. Den kommer trolig ikke før om et år

Ledelsen beklager

- Selv om dette er noen færre årsverk enn vi først fryktet, er dette svært beklagelig. Utsettelsen av denne viktige reformen tvinger imidlertid selskapet til å redusere antall årsverk, sier Reidar Nordby jr., administrerende direktør i Norsk Tipping.

 

- Vi beklager på det sterkeste at ansatte nå blir berørt med oppsigelser, men når dette nå ble nødvendig har vi forsøkt å gjennomføre dette på en ryddig og ordentlig måte, sier Nordby.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fikk fylkeskulturprisen

  Øystein Sunde fikk i kveld fylkeskulturprisen i Hedmark. Sunde har solgt over en million plater og har vunnet en rekke priser. Han syntes det var stor stas å få fylkeskulturprisen som han mente var en heder til humoren i Hedmark.

  Øystein Sunde fikk fylkeskulturprisen 2017
  Foto: Lars Bilit / Nrk
 • Sp vil ta ut Slettåsflokken

  Senterpartiet fremmer i onsdag forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. Partiet ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske.

 • Veiby/Skjærmoen med ny kontrakt

  Skoda Motorsport har inngått en ny rallykontrakt med 21 år gamle Ole Christian Veiby fra Kongsvinger. Han blir dermed en av fire kjørere i bilfabrikken s rallysatsing for 2018. Veiby har sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørt for Skoda også i år. .

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.