NRK Meny
Normal

18-åring med sterk 2. plass i EM-åpningen

Ole Christian Veiby deltok i årets første EM-runde i rally som forberedelse til Rally Monte-Carlo senere denne måneden. Han endte på andreplass etter å ha vunnet 10 av 18 fartsetapper.

Ole Christian Veiby i Janner rally i Østerrike

Ole Christian Veiby imponerte under Jänner rally i Østerrike.

Foto: Even Managment

Veiby kjører i klassen RC3, som er biler med en ytelse på opp til 2000 kubikk. Under løpet i Østerrike fikk rallytalentet fra Kongsvinger full klaff.

– En bedre gjennomkjøring før debuten i junior-VM i Rally Monte-Carlo kunne jeg ikke fått. Jeg fikk mange mil med kjøretrening, ble enda bedre kjent med bilen og fikk erfaring med de spesielle Michelin-dekkene som jeg skal bruke i Monte-Carlo, sier Ole Christian Veiby i en pressemelding.

Sammen med kartleser Anders Jæger imponerte han i sin Citröen DS3 R3T under Jänner Rally i Østerrike.

– Kjørte som en bestemor

Den norske duoen viste allerede fra start et tempo som førte dem rett i ledelsen mandag.

Ole Christian Veiby

Veiby med sin Citröen DS3 R3T.

Foto: Even Managment

– Jeg følte at jeg kjørte som en bestemor, men det gikk tydeligvis fort. Etter de to første etappene ledet vi med nesten halvannet minutt, forteller Ole Christian.

Utover dagen begynte det å snø, og da mistet de ledelsen. I og med at løpet først og fremst var en test før Monte-Carlo, valgte de å benytte seg av samme type dekk som de skal bruke i VM-åpningen, selv om dette langt fra var ideelt i EM-åpningen.

– Utrolig glatt

De tapte mye på dekkvalget da snøværet kom. Med brede dekk var de sjanseløse mot konkurrenter som benyttet smale vinterhjul med ordentlige pigger.

– Å kjøre med disse dekkene var helt nytt for meg. Det var utrolig glatt, og ga mye nyttig lærdom for det som skal skje senere i januar. Vi avsluttet første dag med å ligge på andreplass i klassen, drøyt to minutter bak lederen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND