NRK Meny
Normal

17.mai på Norges tak

Bli med på en annerledes 17.mai feiring med NRK Hedmark og Oppland. På nasjonaldagen rapporterer vi fra "Norges tak", Galdhøpiggen!

Galdhøpiggen
Foto: Gunnar Lier / Scanpix

NRK markerer nasjonaldagen både i radio og TV. I år er NRK Hedmark og Oppland ekstra godt synelige, med sendinger fra Mjøsas bredd og høyt til fjells fra Galdhøpiggen.

Rannveig Urdahl
Foto: NRK

Verdens høyeste 17.mai tog

Vi blir med 17.mai toget som starter på Juvasshytta og går den to timer lange turen opp til Galdhøpiggen 2469 m.o.h. NRKs reporter, Rannveig Urdahl, er med på turen og rapporterer derfra i 17.mai sendinen på TV.

- Dette blir gøy. Jeg kan ikke tenke meg et vakrere og mer passende sted og feire nasjonaldagen på, sier Rannveig.

Det er Lom kommune og Jotunheimen reiseliv som arrangerer turen. Det ble gjort et forsøk på å arrangere en lignende tur i fjor, men været satte en stoppe for det. I år er det meldt både kaldt vær og fare for snø, men i år skal turen gjennomføres.

- Dessverre må jeg nok legge igjen bunaden hjemme og ta på meg varmere tøy, men jeg lover å stille med 17.mai sløyfe i håret, Sier Rannveig.

Jorun Vang
Foto: NRK

Folkefest ved Mjøsas bredd

Også fra feiringen på Gjøvik blir det direkte rapporter 17.mai. NRKs Jorunn Vang rapportere fra en travel morgenstund hos en Gjøvik-familie som forbereder seg til festdagen og fra feiringen på Gjøvik Gård.

Radiosendingen på NRK1 varer fra 06.00 - 12.00. TV-sendingen på NRK1 starter klokka 09.45.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg