NRK Meny
Normal

16-åringer utløste leteaksjon

De to jentene som unødvendig utløste en redningsaksjon i Lesja onsdag morgen, blir trolig ikke straffeforfulgt.

 

Leteaksjonen ble satt i gang ved fem-tiden onsdag morgen, etter at politiet hadde fått inn en melding om at en jente var funnet bevisstløs i vegkanten på E136 ved Kjøremsgrenda i Lesja.

Jenta hadde vært på fest om natta og var blitt observert gående langs E 136 sammen med en annen jente.  Dermed ble det også satt i gang leting etter denne jenta. Hun ble raskt funnet.  

Hentet av ambulanse

Jenta, som ble funnet i grøftekanten,  ble sendt med ambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim. Selv om jenta ikke hadde synlige skader, fant man det nødvendig å få henne undersøkt av lege.

Ambulansen med jenta snudde på Rennebu da jenta våknet og det bla klart at hun ikke hadde behov for akutthjelp. Det er uklart om jenta noen gang hadde vært bevisstløs.  

På Dombås ble jenta tatt i mot av foreldrene. Hun ble også avhørt av politiet.

Politiet sier de mest sannsynlig ikke vil straffeforfølge de to jentene. Men lensmann Anders Torvik ser likevel alvorlig på saken.

- Det er betenkelig å sette inn så store ressurser, når det viser seg at det er unødvendig, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.