NRK Meny
Normal

14 av 99 må gå fra Dokka Fasteners

14 personer mister arbeidet ved Dokka Fasteners, en bedrift som blant annet lager spesialbolter til industrien.

Skruer og bolter
Foto: NRK

Årsaken til oppsigelsene er færre ordre enn ventet og få tegn til bedring i markedet, skriver Oppland Arbeiderblad.

De to siste månedene har 15 personer vært permittert på grunn av svak etterspørsel av standardbolter.

- Vi ser ingen bedring med det første, sier Kai H. Glæserud, administrerende direktør.

Dokka Fasteners er en tradisjonsrik produsent av festemidler med røtter tilbake til 1870-årene. Bedriften har vært medlem av Arvid Nilsson Gruppen siden 1991.

Leverer til industrien

Spesialproduktene leveres til industrikunder i Skandinavia og enkelte andre europeiske land. Dokka Fasteners kunder finnes innenfor bilindustrien, off-shore, kraftindustri, kraner, infrastruktur, stålkonstruksjoner, øvrig industri og grossister.

- Vi lå an til mye høyere omsetning i år. Derfor ansatte vi mange nye på slutten av fjoråret. Når vi nå sier opp folk, legges i utgangspunktet ansiennitet til grunn. Men vi har i noen tilfeller også hensyn til kompetanse, sier Glæserud.

Oppsigelsene skjer i forståelse med de tillitsvalgte.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.