NRK Meny
Normal

- Takk for meg

Merete Furuberg frå Grue trekte seg søndag som kandidat til leiarvervet i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

erete Furuberg trekte seg som leiarkandidat i Bonde-og småbrukarlaget
Foto: Joar Elgåen / NRK

Furuberg har stått sentralt i ein opprivande leiarkamp den siste tida, etter at valkomiteen innstilte henne til ny leiar. Dermed ville dei vrake sitjande leiar Ole-Anton Teigen frå Troms.

På landsmøtet vart valkomiteen skulda for å ha drive med ein skiten nominasjonsprosess og ein psykisk terrorkampanje mot Teigen.

Vil unngå uro

Merete Furuberg heldt ei følelsesladd tale der ho fortalde landsmøtet at ho trekte seg som kandidat til leiarvervet. Ho seier at ho trekte seg frå ei kampvotering for å unngå for mykje uro i organisasjonen. Ho takka også for seg som nestleiar og ønskte heller ingen andre styreverv i den komande perioden.

Ole Anton Teigene vart deretter attvald utan motkandidat, men nærmare halvparten av landsmøteutsendingane stemte blankt.

Ståle Støen frå Folldal, som var innstilt som ny politisk nestleiar, trekte seg frå velet i mistillit til Teigen. Katharina Sparstad frå Vang i Valdres vart attvald som organisatorisk nestleiar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.