NRK Meny
Normal

- Sov tre timer i natt

I kveld skal Veronica Akselsen kjempe om en plass i Grand Prix-finalen. - Jeg er så nervøs at jeg nesten ikke fikk sove i natt, sier Veronica Akselsen.

Veronica Akselsen
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Det er ikke like lett å være 19 år og skulle synge direkte på TV for første gang.

- Tre timer var alt jeg fikk sove, sier en sliten og trøtt Veronika Akselsen.

Jenta fra Skarnes i Sør-Odal er med i Melodi Grand Prix for første gang, og det med en slags skrekkblandet fryd.

- Dette er veldig spennende, men jeg er så utrolig nervøs. Jeg har jo aldri sunget direkte på TV før. Men dette er en stor utfordring, og blir nok en stor opplevelse, så jeg gleder meg også.

Mye nytt

Det er mye som skal gjøres og mange ting som må klaffe når man skal være med i Grand prix. Først er det sminke, så justeringer på antrekket og til slutt alt som skal skje på scenen.

 - Jeg har heldigvis en veldig enkel koreografi, så jeg skal se mest mulig rett inn i ett kamera, smiler hun.

 

Dette er en stor utfordring, og blir nok en stor opplevelse, så jeg gleder meg også.

Veronica Akselsen

 

Sang på hjernen

For Veronica har de siste dagene kun dreid seg om Grand Prix.

- Når vi er i hallen i går så hadde alle en times prøver hver. Etter meg kom Christine Gulbrandsen og hun har en sang som setter seg utrolig fort på hjernen. Så i stedet for å gå rundt og synge på min egen sang, synger jeg på hennes hele tida. Det tyder jo bra for henne i hvert fall, ler Hedmarksjenta.

Planlegger fest

Veronika fyller år på mandag og legger dermed opp til framskutt feiring dersom hun skulle komme seg videre til Oslo Spektrum.

- Ja, jeg skal feire 20 års-dagen min her hvis jeg går videre. Jeg har utrolig lyst til å synge i Spektrum, så jeg håper dette går veien, sier den sympatiske jenta.

- Men jeg skal nok ha familieselskap på mandag uansett, legger hun til.

Drømmen oppfylles

- Jeg har ventet så lenge på dette, og nå skjer det endelig. Helt siden jeg fikk vite at jeg skulle være med på dette i slutten av september har jeg gledet meg.

Men ønsket om å være med i Grand Prix startet lenge før høsten 2005.

- Dette har jo vært en drøm lenge. Helt siden jeg var liten har det vært en tradisjon å se på dette. Med Tor Endresen og Bobbysocks. Det er helt utrolig at jeg nå står her i denne situasjonen som mange av disse andre har vært i, så dette er utrolig gøy!

Sov på sofaen

Og hvis du lurer på hvordan det gikk med mangelen på søvn, så ordnet hun den biffen.

- Jeg tok med meg en dyne opp i garderoben her i hallen og fikk sovet 50 minutter på sofaen. Det var deilig! Jeg var helt utslitt før det, men nå er jeg klar!

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.