NRK Meny
Normal

- Skyt begge ulvene

- Ulvene i Stange må skytes, mener stortingsrepresentant Trygve Magnus Slagsvold Vedum.

Tryvge Slagsvold Vedum, SP
Foto: Ragnhild Bjørge / NRK

- Ulvene Stange må skytes, sier stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedum,helt på tvers av sin egen minister.


Stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet forstår godt at bønder i Stange har politianmeldt sin egen rød-grønne minister.

Flere titalls sauer er drept av ulv i Stange og Løten den siste uka.

- Må skytes

- Jeg mener at den ulven må avlives, er den klare beskjeden fra stortingsrepresentanten og nestlederen i Sp.

To ulver har antagelig drept sauer i Stange og Løten. Ei radiomerket tispe fra Russland, og en annen ulv. Bøndene i området har krevd å få felle ulvene fordi de tar sau i beiteområder utenfor ulvesona. Men Direktoratet for Naturforvaltning mener den russiske tispa kan tilføre ulvestammen i Noreg friskt blod, og sier nei til avliving. Vedum godtar ikke det.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.