NRK Meny
Normal

- Schiong uten advokatskikk

Advokat Håkon Schiong har overtrådd reglene for god advokatskikk. Det mener disiplinærutvalget i Den norske advokatforening.

Håkon Schiong
Foto: NRK

Bakgrunnen er Schiongs uttalelser til Dagbladet om at en drapstiltalt mann på Harestua burde få medalje for for å ha knivstukket en person så han døde.

Schiong kom med utsagnet i forbindelse med at statsadavokaten henla siktelsen mot mannen, som har hevdet at han handlet i selvforsvar.

Det var de etterlatte etter den drepte Harestua-mannen som reagerte på utsagnene og deres bistadsadvokat Inger Marie Støen klaget mannen inn for dispiplinærutvalget.

Schiong var forsvarer for den 39 år gammel mann som knivstakk en inntrenger slik at han døde. I etterkant ble saken mot han henlagt fordi statsadvokaten mente han handlet etter nødvergeparagrafen.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennen vart henta ut ved Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.