NRK Meny
Normal

- Ødelegger kvaliteten i skolen

Utdanningsforbundet i Hedmark mener KS svekker kvaliteten i skolen med ny arbeidsavtale, og går til streik fra i morgen torsdag.

Klasserom
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

 

Elevene rammes

Det er elevene som rammes når lærerne går ut i streik i morgen. Alle barne- og ungdomsskoler samt vidregående skoler rammes. Lærernes streik er en protest mot forslag til ny arbeidsavtale fra Kommunenes Sentralforbund (KS). Avtalen innebærer blant annet at lærerene får kortere sommerferie.

Unni Gjelten er leder i Utdanningsforbundet i Hedmark.  Hun mener KS med denne avtalen svekker kvaliteten i skolen, noe som også går ut over elevene. Undervisningen blir dårligere fordi oppfølging av elevene svekkes gjennom at lærernes for- og etterarbeid fjernes, sier Gjelten.

Ulovlig streik

KS mener den varslede streiken som ulovlig.  Utdanningsforbundet er uenig i dette, fordi det er kvaliteten i skolen rammes gjennom den nye avtalen.

Unni Gjelten tror lærerne har sympati for en streik blant foreldrene til elevene. 

- Foreldre er opptatt av at elevene får den undervisning de har krav på, og alle er tjent med kvalitet og god kunnskap blant lærerne.

Kan bli arbeidsrettssak

KS har truet med å gå til arbeidsrettssak. 

- Vil KS møte oss i retten, så gjerne for oss.  Det er ikke noe vi er redd for, sier Gjelten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK