NRK Meny
Normal

- Mor var redd tiltalte

Barna til drapsofferet i den store rettssaken i Gjøvik mener at den drapstiltale Gjøvik-politikeren var sjalu og kontrollerende.

Drapssaken i Toten tingrett
Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Den 21 år gamle sønnen og den 26 år gamle dattera ga retten to svært sterke og følelsesladde vitnemål, og retten måtte underveis ta flere pauser for at de to skulle klare å fullføre sine forklaringer.

Tøffe dager i retten

- Den drepte kvinna fortalte barna sine at hun var redd for tiltalte, sier advokat Ida Helene Bråstad Balke. Hun er bistandsadvokat for de etterlatte.

Hun forteller at særlig datteren som bor litt unna er den som kanskje fikk vite mest om hvordan moren hadde det. 

- Det har nok sammenheng med at det var lettere å fortelle det til noen som var litt unna, sier Bråstad Balke.

Datteren fotalte i retten i dag at moren hadde gitt uttrykk for at hun var lettet over at hun hadde brutt ut av forholdet til tiltalte.

Barna har vært godt forberedt på rettsaken, og har hatt mange samtaler med bistandsadvokaten før rettsaken startet. Likevel har dagene i Toten tingrett vært en tøff påkjenning for dem.

- Sterke uttalelser

Forsvarer for tiltalte Håvard Fremstad vil ikke kommentere hva tiltalte synes om barnas uttalelser.

- Han ser jo at de har fått sin oppfatning av hvordan forholdet mellom de to har vært. Jeg vil vite hvordan de egentlig har kunnskap om dette. Kontakten med tiltalte direkte har vært meget liten, men de er likevel meget sterke i sine uttalelser, sier Fremstad.

Fredag skal de psykiatrisk sakkyndige forklare seg i retten.