NRK Meny
Normal

- Ingen kan lastes for dødsfallet

Politiet har etterforsket ulykken på et arbeidstog på Dovrebanen der en ung mann omkom i helga. – Et uhell, sier Tor Strandvik, politioverbetjent i Ringsaker.

Ulykke ved jernbanen i Moelv

RINGSAKER: – Ingen kan lastes for dødsulykken på arbeidstoget, mener politiet.

Foto: Arne Sørenes / NRK

En mann i 20-årene døde etter å ha kommet i kontakt med en høyspentledning ved toglinjene i Moelv i Ringsaker natt til søndag. Mannen var en av tre personer som klatret på et togsett.

Avhør av de to overlevende

De tre som klatret på arbeidstoget, var elever ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole i Ringsaker. Politiet har nå avhørt de to som overlevde og har også gjort tekniske undersøkelser på stedet.

– Så langt tyder alt på at dette var et uhell som endte tragisk, sier Tor Strandvik. Ungdommene har forklart hva som skjedde, og jeg vil si at det er ungdommelig nysgjerrighet som har ført til ulykken.

Arbeiderbevegelsens folkehøgskole, Ringsaker

ELEV OMKOM: Arbeiderbevegelsens folkehøgskole i Ringsaker.

Foto: Arne Sørenes / NRK

16000 volt

Krimteknikere fra politiet har undersøkt toget, mens Jernbaneverket ikke er ferdig med sine undersøkelser.

– Det er så langt ikke grunnlag for noen skyldfordeling til systemet rundt, sier Strandvik.

Toget som sto parkert på Dovrebanen mellom Moelv og Rudshøgda i Ringsaker var rundt 350 meter langt og var et tog som ble brukt i vedlikeholdsarbeid på strekningen.

Det foregikk ikke arbeid på toglinja da ulykken skjedde, men strømmen på jernbanen var tilkoblet med 16000 volt.

Les mer om ulykken: Jernbaneverket undersøker dødsulykken

Den omkomne var elev ved folkehøgskolen i Ringsaker: Sorg ved folkehøgskolen i Ringsaker

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Johaug-saken har kostet 3,5 mill

  Dopingsaken til Therese Johaug har kostet skiforbundet 3,5 millioner kroner. Det skriver VG. Pengene har gått til juridisk bistand og saksomkostninger. Det er litt mer enn Martin Johnsrud Sundbys dopingsak, som kostet 3,3 millioner.

  Johaug CAS
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Kartlegger bredbåndsdekningen

  Oppland Fylkeskommune kommer all kritikken mot dårlig bredbånd-dekning i møte. De ber folk i hele fylket melde fra om dekningen de har i dag. Resultatene skal brukes i det videre arbeidet for å bedre bredbånd-dekningen.

 • Far dømt for å ha slått 13-åring

  En mann i 40-åra er dømt til betinget fengsel i 21 dager for å ha slått en 13-åring på ei fotballbane. Bakgrunnen var at 13-åringen skulle ha slått sønnen hans. I følge dommen slapp ikke mannen 13-åringen før moren hans gikk i mellom, skriver HA.