NRK Meny
Normal

Ny dramaserie: Finnmarksjenta Friedel må håndtere russisk aggresjon

Moderne spenning og grøss fra grenseområdene mellom Russland og Norge. Slik beskrives radioteaterserien som nylig hadde premiere på NRK P1.

Radioteaterserien Kirkenes

DRAMA FRA BARENTSREGIONENE: Radioteaterserien «Kirkenes» består av tre episoder. Første episode ble sendt 12. desember kl. 17:05 på NRK P1.

Foto: NRK Radioteateret

Carl Henrik Grøndahl

SKAPEREN AV «KIRKENES»: Carl Henrik Grøndahl står bak serien. – Dette er et hørespill som viderefører den spreke radioteater-arven fra Cox, Dickie Dick Dickens og Sort messe, skriver skaperne av serien.

«Den russiske presidenten truer statsminister Bonde.

– Krim er blitt russisk igjen, sier han.

Nå er turen kommet til Barentsregionen.

Finnmarksjenta Friedel, med sine spesielle kunnskaper om russerne og internasjonal politikk, blir utnevnt som ny utenriksminister for å avstyre den russiske aggresjonen.

Men når den russiske generalkonsulen i Kirkenes blir hardt skadd i et overfall og en russisk kvinne blir voldtatt og drept, blir situasjonen mer komplisert og Friedel aner konturene av et storpolitisk maskespill på høyeste nivå.»

Slik beskriver serieskaperne radioteaterdramaet «Kirkenes» som i tiden fremover blir sendt på NRK radio. Serien består av tre episoder.

Hør første episode her

Gikk du glipp av første episode? Ingen fare. Nedenfor kan du høre episoden via nettradio.

Hørespill i tre episoder av
Carl Henrik Grøndahl.
(1:3)
Den russiske presidenten truer statsminister Bonde. Krim er blitt russisk igjen, sier han. Nå er turen kommet til Barentsregionen. Finmarksjenta Friedel, med sine spesielle kunnskaper om russerne og internasjonal politikk, blir utnevnt som ny utenriksminister for å avstyre den russiske aggresjonen. Men når den russiske generalkonsulen i Kirkenes blir hardt skadd i et overfall og en russisk kvinne blir voldtatt og drept, blir situasjonen mer komplisert og Friedel aner konturene av et storpolitisk maskespill på høyeste nivå.

RADIOTEATRET: «Kirkenes», første episode (tilgjengelig på nett til og med tirsdag 12. januar 2016).

Bakom scenen

Serieskaper Carl Henrik Grøndahl lar publikum få innsyn i deler av produksjonsprosessen.

På Youtube har han lastet opp en rekke intervjuer og «behind the scenes»-snutter.

Nedenfor kan du høre serieskaper Grøndahl beskrive handlingen, og ideen bak serien:

Flere bakom-scenen-videoer nedenfor: