Hopp til innhold
Vestby MDGs brosjyre

Miljøpartiet i Vestby fikk advarsel

De Grønne i Vestby har fått advarsel fra Partilovnemnda fordi de ikke rapporterte inn et valgkampbidrag innen fristen. Det var partilederen selv som betalte regningen for en brosjyre. – En streng reaksjon fra nemnda, sier hun.

Tom Anders Ludvigsen

Ordførerskifte i Vestby etter mye krøll

Bygdelista hoppet over gjerdet og velger rødgrønn side i Vestby kommunestyre. Etter lange forhandlinger er Tom Anders Ludvigsen fra Arbeiderpartiet og Eirin Bolle fra Bygdelista valgt til henholdsvis ordfører og varaordfører.

Venstre og Arbeiderpartiet

Overraskende samarbeid mellom V og Ap

Til tross for at Arbeiderpartiet ble utropt som Venstres hovedmotstander i kommunevalgkampen på nasjonalt plan, deler de to partiene på makta i seks av de ni kommunene som foreløpig er klare i Akershus etter kommunevalget.

Tonje Brenna

Flest personstemmer til Brenna

Arbeiderpartiets fylkesordførerkandidat i Akershus, Tonje Brenna, sopte inn flest personstemmer av alle fylkespolitikerne ved årets valg.

Valgobservatører fra Nepal

Valgobservatører: - 90 prosent burde ha stemt

Den lave valgdeltakelsen over hele landet, og den lave andelen av kvinner i enkelte kommunestyrer er oppsiktsvekkende i et velorganisert demokrati som Norge. Det mener en utenlandsk delegasjon som har fulgt valget her nøye.

Barna følger politikerforeldrene

Klart for neste generasjon

Valget har banet vei for nye og unge representanter i kommunestyrer i Akershus og Oslo bystyre. For noen av dem var ikke veien til politikken lang, de har det nemlig i blodet.

Eidsvollbygningen

Laber valgoppslutning i grunnlovsbygda

Valgdeltakelsen ved kommunevalget i Eidsvoll var nest lavest i Akershus. Mens landssnittet var på cirka 60 prosent, brukte kun 53,7 prosent av eidsvollingene stemmeretten sin.

Asker rådhus

Akershus: Rødt på Romerike, blått i vest og sør

I mange Akershus-kommuner må det forhandlinger til for å avklare hvem som får ordføreren. Den store bildet er likevel at Ap beholder grepet om Romerike, mens Høyre har taket på vest-fylket.

Ole Jacob Flæten

Flæten får trolig fortsette i Skedsmo

Skedsmo har vært styrt av Arbeiderpartiet siden 1905. Og det kan de trolig gjøre i fire nye år.