Hopp til innhold

Barn av rusmisbrukere får hjelp

Et nytt dataprogram skal gi et bedre tilbud til barn av rusmisbrukere. Dataprogrammet skal kartlegge antall barn og behovene de har.

Subutex-lege suspendert

Legen Birger Schroll er suspendert i 6 måneder for å ha skrive ut reseptar på subutex og metadon, som narkomane på Vestlandet har henta ut i Danmark.

Lege anmeldte seg selv til politiet

Legen Birger Schroll har anmeldt seg selv til politiet for uaktsomt drap. Han ønsker å bli etterforsket etter at en kvinnelig klient døde i ulykke med hans bil.

- Subutex-turene skaper narkomane

- Subutex-turene til Danmark skaper flere narkomane og økt rusmisbruk, sier leder av Legemiddelassistert behandling i Rogaland. Han mener virksomheten må stoppes.

Subutex-lege kan miste retten til å

Embetslegen i København har klaget den norsk-danske legen Birger Schroll inn til Statens helsetilsyn i Danmark. I tre år har Schroll delt ut resepter på den abstinenshemmende medisinen Subutex til narkomane fra Haugalandet og Bergen.

Sier nei til narkomane på grupperei

Fjord Line nekter narkomane å reise til Danmark for å kjøpe Subutex. - Ubetenksomt av rederiet, mener den danske legen som skriver ut medikamentene.

Protester mot ettervernsenter

Et nabolag i Sandnes protesterer mot Kirkens Sosialsenter sine planer om et ettervernsenter for narkomane.

Flere HIV-smittede i Stavanger

Tallet på HIV-smittede i Stavanger øker. Til nå i år har fire personer blitt smittet av HIV-viruset. Smittevernoverlege Max Jens Holm er bekymret over situasjonen.

Mange vil til Danmark og kjøpe Subu

Johnny Teigland fra Bergen, som arrangerer gruppereiser for narkomane til Danmark for å kjøpe Subutex, har fått rekordstor påmelding fra Haugalandet.