Hopp til innhold

Tusenårstreet - en verden på rot

En stinkende nabo

Ut i naturens Kari Toft og natur-fotograf og kjentmannen Jason Roberts. Foto: Jørn Nordli, NRK. Tirsdag 5.september inviterer Ut i naturen til Svalbard og naturfotografen Jason Roberts. Ikke minst ser vi nærmere på hans stinkende naboer.

Mongstad - det ufrivillige reservat

Mongstad er Europas nest største oljehavn. Og raffinerianlegget legger beslag på nesten tre kvadratkilometer. Her slipper ingen inn, bortsett fra personalet ved anlegget. Og nettopp folk fra personalet gjorde en viktig oppdagelse: Dyr som holdt til innenfor gjerdet.

Kari møter Ia

Tekstildesigner Ia Torgersen valgte å forlate byen for å kunne ha mer nærhet til naturen.Tirsdag 29.august møter Kari Bay Haugen tekstildesigner Ia Torgersen ved gården Ingstad i Løten. Kari har fulgt Ia i hennes arbeid siden hun var ung. I programmet møter vi den ustoppelig kreative tekstildesigneren som lar seg inspirere av naturen til å lage farger og mønstre på stoff.

Drømmen om villmarka

Bli med gutten på hans villmarksdrøm(foto Asgeir Helgestad)Kan du huske hvor stor, mystisk og spennende skogen var da du var liten? Tirsdag 15.03 sendes programmet "Drømmen om villmarka" som er laget av naturfotografen Asgeir Helgestad. Han fikk BBC's Newcomer Award for sin forrige film Villrein (vises på NRK1 22.03 kl 19.45). I denne oppfølgeren tar han oss med til barndommens villmark. Ikke nødvendigvis slik den var, men slik han opplevde den med sin fantasi og barndommens åpne sinn.

Giftmord i nord

Lomvi (Foto: Odd Kindberg)Når griske, glupske måker dør, bør det bekymre oss? På Bjørnøya ligger det hver sommer livløse polarmåker rundt de store fuglefjellene. Vanligvis krester måkene rundt sjøfuglkoloniene på utkikk etter egg og unger de kan hakke i hjel og gafle i seg. De er fuglefjellets herskere. Men noe er galt i Arktis. Herskerne er blitt offer.