Hopp til innhold

Ville få nye venner: Inviterte fremmede til fotballfest

Som nyinnflyttet drammenser savnet Roy Solstad et sosialt nettverk. Da inviterte han like godt andre fotballinteresserte hjem til seg selv.

Inviterte fremmede til fotballfest i stua.

Roy Solstad fikk stua full av fremmede gjester som ville ha selskap til fotballkampen.

Foto: Hans Kristian Rangnes / NRK

– Det er jo en fin måte å bli kjent med nye folk på. Jeg kjenner jo noen her, men ikke så veldig mange. Og når man inviterer sånn, så kan det plutselig sitte en ny bestevenn i sofaen, sier Roy Ervin Solstad.

Som Arsenal-fan er han opptatt av å følge favorittlaget. Da Arsenal skulle møte Porto, hadde han ikke lyst til å sitte alene foran TV-skjermen. Da la han like godt ut en åpen invitasjon til andre supportere på Facebook. I løpet av kort tid hadde flere meldt seg.

Har du gode tips til hvordan man blir kjent med nye mennesker? Legg inn ditt svar i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Roy Solstad inviterte til fotballfest

– En fin måte å bli kjent med nye mennesker, mener Roy Solstad

Foto: Hans Kristian Rangnes / NRK

Fotballfest i stua

Sju menn dukket opp i leiligheten til Roy på kampkvelden. Stua var selvsagt behørig pyntet for anledningen.

– Jeg hadde jo hengt opp noen Arsenal-trøyer og noen skjerf og greier for å sette stemningen, selvfølgelig. Og så var det jo bare å sette ut noen stoler og gjøre plass i sofaen, sier Solstad.

Les også Nær dobling av ensomme: – Pandemien har vært et forstørrelsesglass

«Knut» er 23 år, stundet og ensom.

En av kveldens gjester var Joakim Lillesæter, som selv er nyinnflytter i byen.

– Et enormt initiativ for å møtes og ha det hyggelig. Det gjør det litt lettere for de som ofte sitter alene, sier Lillesæter.

– Kjempebra tiltak. Her er det fullt på både første og andre rad, sier Kjell Arvesen, før han benker seg ned for å se favorittlaget i aksjon.

Også verten selv er storfornøyd, selv om det endte med tap for Arsenal.

– Det var jo mye morsommere å ha de folka på besøk enn selve kampen og resultatet, så kvelden ble egentlig ganske fin likevel.

Landsleder Ole-Marius Minde Johnsen i Mental helse

Landsleder Ole-Marius Minde Johnsen i Mental helse roser tiltaket.

Foto: Adrian Pracon/Mental Helse / Privat

Hyller tiltaket

– Jeg synes jo det er et helt fantastisk initiativ, og utrolig kult at han ønsker å åpne hjemmet sitt. All honnør til det han har gjort, sier landsleder i Ole-Marius Minde Johnsen i Mental helse.

Johnsen mener menn generelt er lite flinke til å ta initiativ til å møte nye mennesker.

– Det er jo langt færre menn som tar kontakt med vår svartjeneste. Det handler nok ofte om at vi ikke er så flinke til å dele både tøffe og gode tanker med nære og fjerne, sier Johnsen.

– Vi har nok en vei å gå med tanke på å være trygge på hverandre. Å åpne litt opp, og være en god kompis eller partner, en god venn, sier landslederen.

For initiativtakeren, er fotball en nøkkel til å bli kjent med nye mennesker.

– Det er jo en ideell arena å bli kjent med nye folk på. Det finnes nok fotballsupportere som sitter hjemme alene, og både jubler og feller tårer når det går dårlig med favorittlaget. Og det er jo litt sånn at en delt glede har dobbelt glede, sier Solstad.