Normal

Innstiller valgkampen etter dødsfall

Valgkampen er innstilt i Hol etter at Krf-politiker Solveig Håtveit Markegård ble funnet omkommet på Hallingskarvet i går.

Solveig Håtveit Markegård (Krf)

Solveig Håtveit Markegård var vant til å gå tur i fjellet, ifølge hennes politikerkolleger i Hol. – Dette er en tragisk ulykke, sier flere av dem NRK har snakket med.

Foto: Krf

Markegård ble meldt savnet da hun ikke kom tilbake etter en fottur i går. Hun ble funnet omkommet etter en fallulykke, ifølge politiet.

Ringte rundt søndag kveld

Ordfører Tony Kjøl ringte rundt til alle de politiske gruppelederne i går kveld, og de ble enige om at det ikke blir mer valgkamp.

– Jeg ringte rundt til alle gruppelederne ganske umiddelbart etter at jeg fikk den tragiske beskjeden søndag kveld. Og vi ble alle enige om at vi avblåser hele valgkampen i kommunen. Det betyr at det heller ikke blir flere leserinnlegg i avisene heller, forteller ordføreren.

Tony Kjøl

Ordfører Tony Kjøl.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Dette er bare tragisk. Vi gjør det av respekt for Solveig som var en veldig dyktig og engasjert lokalpolitiker og fylkestingspolitiker. Vi tenker selvfølgelig på hennes to gutter og mann som nå sitter igjen, sier Kjøl.

– Stort tomrom etter Solveig

Mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og politiet lette etter Markegård i går. Også et politihelikopter og ambulansehelikopter deltok i søket.

Ved 21:30-tiden ble hun funnet i bratt terreng.

Markegård var på veg inn i sin fjerde periode i kommunestyret.

Ludvig Munkejord som er fylkessekretær for Kristelig folkeparti i Buskerud og Telemark, var én av Markegårds nærmeste politiske kolleger.

– I dag er ikke politikk viktig. På en slik dag tenker vi på Solveig og familien hennes. Solveig var en faglig og menneskelig svært dyktig politiker. Jeg kjenner henne svært godt. Hun etterlater seg et stort tomrom, sier Munkejord.