NRK Meny
Normal

Trusemannen igang igjen

Mannen som ber barn, ungdommer og voksne om deres brukte truser og tights er er igang igjen.

Trusemannen

Trusemannen, en mann i 30-årene fra Røyken, tar på nytt kontakt med både barn og ungdommer for å spørre etter deres undertøy.

Den såkalte trusemannen, en mann i 30-årene fra Røyken, er på frifot og har på nytt startet å plage barn, ungdommer og voksne med meldinger og telefoner. Røykenmannen ble løslatt fra varetektsfengsling i midten av mars, men allerede har Røyken og Hurum lensmannskontor fått en rekke henvendelser om mannen.

– Vår kontor har fått cirka 10 meldinger, men på landsbasis er det nok langt flere, innrømmer lensmann i Røyken og Hurum, Reidar Foss.

Les også: Trusemannen dømt igjen

Les også: «Trusemannen» dømt til 11 måneders fengsel

Melder seg to ganger i uken

Mannen i 30-årene må melde seg to ganger i uken på lensmannskontoret, og har nok en runde i rettsapparatet i vente.

– Dette er en sak som går kontinuerlig. Vi får inn veldig mange meldinger om dagen. Flere av disse meldingene er ikke straffbare forhold, men for de dette gjelder er det både alvorlig og krenkende, fortsetter lensmannen.

De som mottar meldinger fra mannen oppfordres til å ikke svare.

– Vårt råd er å ikke svare på meldingene, eller be ham slutte. Hvis ikke dette hjelper ta kontakt med politiet. Han sender veldig mange meldinger, og er kanskje den som sender mest meldinger i hele landet. Men mange av meldingene er det overhodet ikke noe galt med. Han sender dem fordi han ønsker kontakt med mennesker.

Les også: 11 måneders fengsel for Trusemannen

Les også: Ville kjøpe trusene til unge jenter

– Snakk med foresatte

- Hva gjør man hvis man er barn eller ungdom og mottar ubehagelige meldinger fra trusemannen?

– Hvis det er mindreårige barn og ungdommer råder jeg alle til å ha en god dialog med sine foreldre. Det gjelder både tekstmeldinger fra denne mannen og andre. Hvis det er meldinger som er ubehagelige, råder jeg til å ikke svare på disse.

Lensmannen i Røyken og Hurum innrømmer at saken er vanskelig.

– Det er vanskelig sak å håndtere fordi han er strafferettslig tilregnelig, samtidig som dette er en person som ikke klarer å se grenser som andre klarer. Denne mannen faller nok litt imellom flere etater og behandlingstilbud.

NRK har vært i kontakt med advokat Reidar Steinsvik som bisto mannen under den siste rettssaken. Han sier han ikke har hatt kontakt med mannen etter dette og at han ikke kjenner til om det er nye siktelser.