NRK Meny
Normal

Örn Sigurdsson testes til uka

Mens Kolehmainen trolig blir spilleklar mot Start.

Kristjan Örn Sigurdsson

Kristjan Örn Sigurdsson kan bli spilleklar mot Start.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Den finske landslagsspilleren Toni Kolehmainen har hatt en marerittsesong for Hønefoss. Før sesongstart røk han kragebeinet, og var dermed ute i hele vårsesongen.

Da han endelig ble spilleklar, var det en lårhøne som på ny satte finnen ut av spill, før en strekk på baksiden av låret ble siste kapittel i skadesagaen.

Nå er Kolehmainen tilbake i trening for HBK, og forventes å være i troppen når Start kommer på besøk neste helg.

– Han har trent for fullt nå, både onsdag og torsdag. Og han skal også prøve seg i kamp i 3. divisjon på mandag, så hvis alt går etter planen så er han fult tilgjengelig, sier assistenttrener i HBK, Pål Arne Johansen.

Les også: HBK tok poeng borte mot Tromsø

En annen spiller som er ute med skade for ringerikslaget er Kristjan Örn Sigurdsson. Islendingen forlot banen i 1. omgang i kampen mot Sandnes Ulf, og har vært ute siden.

Men neste uke skal midtstopperen begynne å trene med ball igjen.

– Han begynner å trene fotball igjen på mandag, så får vi se hvor langt vi kommer i løpet av uka med han. Er vi heldige og dyktige, så er det kun Arnor Adalsteinsson som er ute med skade av de spillerne vi har i stallen når Start kommer på besøk, sier Johansen.

Pål Arne Johansen

Assistenttrener i Hønefoss, Pål Arne Johansen, sier det blir viktig med en skadefri tropp mot avslutningen av sesongen.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

– Hvor viktig er det å få en tilnærmet full stall nå mot slutten?

– Det er alltid viktig, samtidig vil jeg si at det har vært noen ute i de siste kampene og vi har tatt poeng. Vi har mange som kan bidra nå, det har også blitt gjort noen gode prestasjoner av innbyttere i disse kampene. Så det som er veldig gledelig nå er at det er mange som melder seg på og leverer varene i kamp, og det er kanskje det aller viktigste på vei inn i en sluttspurt her nå.

Gir spillerne frihelg

Etter at 3 av 4 kamper, i det som ble kalt «skjebnemåneden» for HBK er unnagjort, har laget tatt med seg 4 poeng. Neste søndag er det Start som kommer på besøk, i en kamp som kan bli svært viktig for Hønefoss.

Les også: Skjebnemåneden til Hønefoss

Da er det 14 dager siden forrige kamp, og med noen tøffe økter denne uka, har laget fått treningsfri.

– Vi har hatt to gode treninger onsdag og torsdag, og nå får guttene en velfortjent frihelg der de skal gjøre litt egentrening, sier Johansen.

Han har ledet treningene for laget denne uka, siden Leif Gunnar Smerud er på trenerkurs.

Johansen sier at stemningen i troppen har vært god hele veien, men at den selvsagt er stigende ettersom laget har tatt 4 poeng på de to siste kampene.

Hønefoss-kaptein Tor Øyvind Stensæter

HBK kunne juble for tre poeng i forrige hjemmekamp. Neste søndag kommer Start på besøk.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det har vært god stemning hele veien, men det er klart at det har blitt enda bedre av å lykkes i kamp igjen. Så det har vært en god stemning og vært bra trøkk på trening. Vi hadde veldig bra intensitet på det vi gjorde på torsdag, forklarer Johansen.

Les også: – Har hatt godt humør hele veien

– Det med stemning er en veldig viktig ting å ha fokus når det butter litt imot. Det å stå samlet, holde humøret og ha smilet på lur, da snur det ofte fortere enn hvis man ikke klarer å gjøre det, legger han til.

Skal ut i hundre mot Start

– Vi har allerede lagt en god plan for hele perioden, og vet veldig godt hva vi møter. Men vi har mest fokus på oss selv, og videreutvikle de tingene som har vært bra i de to siste kampene. Og det har vi begynt med allerede denne uka, og kommer til å fortsette med i neste uke, sier Johansen.

Les også: Hønefoss best i bunndrama

– Så når Start kommer på besøk, så har dere fult fokus på dere selv?

– Vi skal ut og knalle på, være oss selv og få den stemningen vi hadde på stadion i forrige hjemmekamp mot Sarpsborg. Med både sang, godt spill og forhåpentligvis litt dansing også, avslutter Johansen.