NRK Meny
Normal

Skole fra tirsdag

Lærerstreiken er over, etter at KS og lærerorganisasjonene har kommet til enighet. Ved skolene i Drammen starter skoleåret tirsdag.

Ola Johan Berg

Lærer Ola Johan Berg ved Børresen skole i Dammen gleder seg til å møte elevene igjen.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

I morgentimene mandag ble det klart at lærerstreiken er over. Skolene vil være i drift igjen fra tirsdag, etter at partene i lærerkonflikten er enige om en ny arbeidstidsavtale.

I Buskerud har åtte skoler i Drammen vært rammet av streiken. På kommunens nettsider står det at alle de berørte elevene skal møte på skolen tirsdag 2. september.

Ivrige elever

Ved Børresen skole i Drammen kom to elever syklende tidlig mandag morgen. De var mer enn klare for å starte skoleåret.

– Det er typisk Børresen-elever, ler rektor John-Inge Strømsnes.

Han må imidlertid få alle lærerne på plass, før elevene kan innta skolebenken.

– Vi bruker vanligvis en uke før vi kan ta imot elevene, men nå skal vi skynde oss alt vi kan. Jeg regner med vi får lærerne inn i løpet av dagen, og så er vi i full gang i morgen, sier Strømsnes.

Han ble overrasket da han våknet til nyheten om at streiken er over. Gleden er stor over at han endelig kan ønske elevene velkommen.

– Det her er julekvelden, og jeg gleder meg til å lese avtalen, sier Strømsnes.

Spent på detaljene

Litt forvirret kom en av lærerne ved Børresen skole på jobb rett etter klokken halv ni. Ola Johan Berg fikk nyheten via nettavisene mandag morgen.

– Jeg fikk også en tekstmelding fra Utdanningsforbundet om at streiken er formelt avblåst, sier Berg.

Så langt kjenner han ikke detaljene i den inngåtte avtalen, men utover dagen regner han med å få full oversikt. Han vil foreløpig være forsiktig med å kalle avtalen for en seier for lærerne.

– Så vidt jeg har skjønt, skal det forhandles om arbeidstid lokalt. Så jeg er spent på hva det innebærer av ekstraarbeid for skoleledere og tillitsvalgte, sier Berg.

Han gleder seg uansett over å være tilbake på jobb, selv om de første dagene blir hektiske.

– Det blir godt å få tatt imot elevene nå, avslutter Berg.