Hopp til innhold

Forsinket åpning av Nestunnelen

Nestunnelen på E16 ble stengt for godt over to år siden. Planen var at den skulle åpne igjen 9. oktober, men arbeidet er sju uker forsinket.

Nestunnelen

Nestunnelen ble stengt etter at det falt betongbiter ned fra taket.

Foto: 1.00

I uke 32 skulle ventilatorer til Nestunnelen sendes fra Tyskland. Den fristen klarte ikke leverandøren å overholde, og ventilatorene kommer tidligst til landet i uke 39. Åpningen av tunnelen blir derfor rundt sju uker forsinket.

Tore Braaten.

Prosjektleder i Statens vegvesen, Tore Braaten, viser hvor store betongbiter som falt ned. Han fortviler nå over forsinkelsen,

Foto: Idar Krogstad

– Viftene må installeres og testes før vi kan gjenåpne tunnelen. Det skal gjennomføres en øvelse, og vi må ha en sikkerhetsgodkjenning på plass. Så det betyr dessverre forsinkelser for bilistene, sier prosjektleder Tore Braaten i Statens vegvesen.

– Når regner du med at tunnelen åpner?

– Vi kan ikke si noen eksakt dato. Vi prøver å presse leverandøren alt vi kan, men det tar fort sju uker før alt er på plass, sier Braaten.

Statens vegvesen har ifølge Braaten gjort det de kan for å få finne andre løsninger. De har sett om det er mulig å hente vifter fra andre prosjekter, men viftene som skal inn i Nestunnelen er spesialtilpasset, så det er derfor vanskelig å finne alternative løsninger.

Les også:

Får allerede dagbøter

Allerede nå må leverandøren betale dagbøter til Statens vegvesen. Beløpet er på 4.200 kroner for alle hverdager.

– Kontrakten har en klausul om dagbøter, så leverandøren må betale bøter til viftene er levert, sier Braaten.

Leverandøren av viftene sier til Ringerikes Blad at forsinkelsen skyldes en feil ved fabrikken i Tyskland. Leverandøren ønsker ikke å bortforklare årsaken men innrømmer at dagbøtene svir.