NRK Meny
Normal

Rodde ut og reddet mann i sjøen

Da en mann falt uti det iskalde vannet i Drammensfjorden i ettermiddag var Jan Ødegården heldigvis til stede og hørte ropene om hjelp.

Båtulykke i Hyggen-bukta i Buskerud

Da det skjedde en feil med båten, falt en mann over bord og landet i det kalde vannet. Jan Ødegården fikk rodd ut og reddet den nedkjølte mannen. Båten til mannen smalt inn i fjellveggen og fikk store skader.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Jan Ødegården drev selv og satte ut båten, da han hørte et smell. Han trodde det var en eksplosjon.

Det som hadde skjedd var at en annen mann som satte ut sin motorbåt, kom i ubalanse og mistet kontroll over båten.

Hørte rop om mann i vannet

– Det skjedde et eller annet med båten, og motoren hengte seg opp. Båten fortsatte i en sving da mannen falt ut av båten midt i bukta. Det er en 50-60 meter fra land, og det er kaldt i vannet, sier Ødegården til NRK.

Den førerløse båten fortsatte først inn i brygga, der den brøt av en solid stolpe. Deretter gikk den i en kurve og traff fjellet.

– Noen skrek at det lå en mann i vannet, sier Ødegården, som ikke går med på å bli kalt livredder.

– Jeg fikk båten min raskt ut på vannet og rodde ut. Mannen var så sliten at han ikke klarte å komme opp i båten. Jeg fikk festet ham til båten og rodd inn til brygga, sier Ødegården.

Fremdeles skjelven etter å ha falt uti

Ødegården skryter av politiet, som var på plass nesten med en gang da han hadde fått mannen opp på brygga. Like etter kom både brannvesen og ambulanse.

Mannen som falt i sjøen fikk ingen skader, men var nedkjølt og sliten.

– Han var akkurat her nede nå og fortalte at han fremdeles var skjelven, sier Ødegården, som i kveld var nede i havna i Hyggen-bukta.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.