Hopp til innhold

Politikere blir hetset på nett

Ordfører innrømmer at hun har blitt såret.

Ulla Nævestad

Ulla Nævestad har opplevd å bli hetset flere ganger.

Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

Flere politikere i har opplevd å bli hetset på det groveste på internett. Stort sett er det på nettaviser i saker hvor politikerne har uttalt seg, at det kommer anonyme kommentarer. Ulla Nævestad er ordfører i Lier, og sier at hun har opplevd sjikane flere ganger.

- Jeg har opplevd sjikanerende uttalelser som går på person og utseende, det går overhodet ikke på sak, sier hun.

Mobbing

Lirerordføreren forteller at hun har opplevd sjikane på flere nettaviser, men at Drammens Tidende er verst.

- Det jeg har opplevd er mobbing, sier Nævestad.

Hun er ikke alene om å ha opplevd grove karakteristikker på internett. NRK har vært i kontakt med flere profilerte politikere i Buskerud som har blitt mobbet på forskjellige nettaviser, og i følge Nævestad er det stort sett usakelige kommentarer.

- Det går på hårfrisyre, klær, om man har for mye sminke eller for lite sminke, og mange andre ting som er helt usakelig.

Tar tak i problemet

Hun innrømmer at hun har tatt seg nær av kommentarene.

- Ja, det er jo mobbing, og det er sårende, sier hun.

Ansvarlig redaktør i Drammens Tidende, Geir Arne Bore, har nå innsett utfordringene ved å ha åpen nettdebatt, og tar grep for å stoppe usaklige kommentarer.

- Om noen uker innfører vi et nytt system som gjør at de som ønsker å delta i debatten må registrere seg med mobilnummeret sitt, sier Bore.

- Ødelegger samfunnsdebatten

Ordføreren i Lier har tatt opp problemet under samlinger med alle ordførere i Buskerud, og hun sier at samtlige har opplevd nettmobbing.

- Flere synes det er så smålig at de ikke gidder å lese det som står. De anser kommentarene som så usakelige, at de ikke tar seg tid til å lese det. Og det er jo synd, for avisene ønsker jo en offentlig og åpen debatt, sier Nævestad.

NRK anbefaler