NRK Meny
Normal

Politiet: Folk kan sitte på viktig informasjon

DRAMMEN (NRK) : Snart en måned etter at en mann ble grovt mishandlet i sin egen leilighet i Hokksund, er tre ukjente overfallsmenn fortsatt på frifot. Men politiet sitter på spor som kan felle dem.

Overfall Hokksund

SPOR:Politiet har sikret mange spor som kan felle de tre overfallsmennene.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Tre menn i 20-årene er etterlyst etter den grove mishandlingen av en mann i begynnelsen av 50-årene natt til lørdag 2. april. Det er spesielt opplysninger fra kvelden før og natta som politiet ønsker seg, sier politioverbetjent Kolbjørn Nikkerud i Øvre Eiker.

– Det er området ved bensinstasjonen og Bråtabakken som er spesielt interessant, men overfallet skjedde i mannens leilighet i Skotselvveien. Det er ofte at vitner undervurderer det de har sett, men alt kan være viktig for oss.

Mennene kan ha blitt sett både i området og andre steder i forkant. De kan også ha blitt fanget opp av et eller flere videokameraer.

– Det kan de være, absolutt. Vi holder på med gjennomgang av videoer nå.

Gjennomgangen av videoer er en av mange brikker i etterforskningen. Hvorfor de tre mennene oppsøkte og banket opp mannen i 50-årene er fortsatt ikke kjent, men en teori er at de rett og slett tok feil.

Fortsatt sterkt preget

Mannen som ble overfalt er fortsatt sterkt preget av hendelsen. Han ble hardt skadet og lå lenge før han klarte å varsle om overfallet og mishandlingen.

– Han får fortsatt oppfølging av helsevesenet, men er utskrevet av sykehuset. Mannen er avhørt flere ganger den siste måneden og har gitt viktige opplysninger, sier Nikkerud.

– De skal i utgangspunktet være etnisk norske alle tre og i 20-årene, men den ene skal være noe yngre enn de to andre. Alle snakker østlandsk.

Den ene mannen er beskrevet som høy og muskuløs med mørkt kort hår, den andre er blond og beskrives med stor mage, mens tredjemann også skal være blod med normal kroppsbygning.

Polititekniker i Hokksund

PÅ SPORET: Polititeknikere på stedet etter mishandlingen av mannen i 50-årene i Hokksund.

Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no

Mange løse tråder

Målet er å snart kunne si at overfallsmennene er tatt og med det gi lokalsamfunnet et svar.

– Det er mange løse tråder, men vi jobber systematisk og mener det snart kommer til å gi resultater. Vi har blant annet mye fra de tekniske undersøkelsene i leiligheten.

Dersom en eller flere av overfallsmennene er tatt av politiet tidligere, er trolig fingeravtrykk og DNA registrert. Svarene på prøvene er ventet snart ifølge Nikkerud.