NRK Meny
Normal

Nå angrer de

Stadig flere fjerner tatoveringene sine.

Drude Kihlen og Tom Furuhaug

Tom Furuhaug er på sin fjerde behandlingsdag ved Drammen Laserklinikk.

Foto: Christofer Kjos Gabrielsen / NRK

I følge en amerikansk studie, ønsker over 50 prosent å fjerne tatoveringene sine.

Drude Kihlen, ved Drammen Laserklinikk, tror dette også er tilfelle her til lands.

Hun opplever at stadig flere kommer for å fjerne tatoveringer de angrer på at de tok.

- Hemmet meg

- Dette ble gjort i fylla, og jeg var vel 14-15 år gammel. Så det begynner å bli noen år siden. Han lagde den slik at den ser ut som en potetskreller, sier Tom Furuhaug.

Allerede dagen etter, begynte han å angre på tatoveringen. Nå, mange år senere, har han kommet til klinikken i Drammen for å få fjernet kniv-tatoveringen.

- Dette har hemmet meg i alle år, og jeg har alltid gått med langermet skjorte. Når jeg var i syden sist, bestemte jeg meg for at neste gang jeg reiser til syden, da har jeg ikke noe sånt på armen lenger, sier han.

Tom Furuhaug

- Den ser ut som en potetskreller, sier Furuhaug.

Foto: Christofer Kjos Gabrielsen / NRK

Mange som angrer

Drude Kihlen, som er utdannet medisinsk laserterapeut fra Sverige, har jobbet med laserbehandlinger i over 16 år. I løpet av det siste året har hun spesialisert seg på fjerning av tatoveringer.

- Jeg har veldig mange damer her i tidlig 40-årene som angrer veldig på den fuglen de har på baken eller den lille tigeren på skulderen.

Hun forteller at det også er gamle sjømenn som har tatt tatoveringer for 50 år siden, som fjerner de nå.

- Det er mange som tar veldig store tatoveringer, som de ikke synes er like festlig å ha når det har gått en stund. Mange tenker kanskje ikke så langt frem i tid, sier Kihlen.

Fornøyd

Kihlen forteller at selve behandlingen kan oppleves som litt vond. Hvor lang tid det tar å fjerne en tatovering, avhenger av størrelsen og hvor på kroppen den er.

- Denne er ikke så stor, så vi bruker kanskje 10 minutter per gang, sier hun om Furuhaugs tatovering.

- Nå er denne litt hoven akkurat der som fargen har vært. Fargen vil nå gå ut via kroppens eget lymfesystem. Litt for hver gang vi behandler den, forklarer Kihlen.

Furuhaug er på sin fjerde behandlingsdag, og det må gå ca 8 uker mellom hver behandling. Han er svært fornøyd med at han har tatt dette steget.

- Det er noe jeg har tenkt på lenge, men ikke har fått rotet meg til. Jeg blir fornøyd nå som jeg snart kan gå med kortere ermer, særlig siden det begynner å nærme seg sommer, sier Furuhaug.