NRK Meny
Normal

Mjøndalen får flere TV-kamper

Mjøndalen rykket i fjor ned til førstedivisjon, men er i vinden som aldri før. Etter suksessen med TV-serien "Alle gutta" flyttes flere kamper til andre dager for å få laget inn i sendeskjemaet for førstedivisjon.

Mjønddalen feirer scoring av Rhett Bernstein

Flere TV-sendte kamper, stor oppmerksomhet fra folk og fans og en god treningsvinter gjør at optimismen er stor i Mjøndalen.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

Trener Vegard Hansen smiler fornøyd når han ser på kampoppsettet for våren. Bare fram til midten av mai blir fem Mjøndalen-kamper sendt på TV.

– Vi har fått så mange TV-kamper at søndagskampene våre blir flyttet til både mandager og lørdager.
– Er dette en fjør i hatten for Mjøndalen?
– Vi hadde TV-serien vår i fjor og kommer fra elitedivisjonen så det har nok vært medvirkende til TV-dekningen.

Laget fra Nedre Eiker har merket økende popularitet etter at dokumentarserien " Alle Gutta" ble vist over 16 episoder på TV2 tidligere i år.

I medvind

Vegard Hansen

Trener Vegard Hansen har frontet stor arbeidsmoral og sterk vilje i TV-serien 'Alle Gutta' tidligere i år. Mandag venter første kamp i førstedivisjon etter nedrykk i fjor.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Spillerne blir oftere gjenkjent enn før, og vi ser at selv på treningskampene våre dukker det opp mye mer folk enn før. Selv om vi rykka ned i fjor er Mjøndalen absolutt i medvind, smiler Hansen.

Første motstander for Mjøndalen førstkommende mandag er Kristiansund, som endte på tredjeplass i fjorårets førstedivisjon. Vegard Hansen har respekt for motstanden Mjøndalen møter allerede fra første serierunde.

– Kristiansund er sterke, og er forsterket etter tredjeplassen i fjor. Men vi er sterke vi også, vi har hatt en god vinter og er i form.

Mjøndalen er delvis fornyet før årets sesong. De har mistet spillere de gjerne skulle hatt med videre, men også fått inn nye lokale krefter.

– Vi beholder likevel 15 fra i fjor. Det er viktig å ha med mange av dem som bidro i eliteserien.

Mjøndalen har en klar plan for årets sesong:

– Da vi rykket opp dømte alle oss nord og ned, og det ble vi med på å fyre opp. Det var egentlig greit som utgangspunkt. Men da vi rykket ned i fjor sa vi allerede samme kveld at vi skal rykke opp. Det er vårt utgangspunkt. Vi synes det var gøy å være i Tippeligaen og vi ønsker å rykke opp igjen å allerede ved første mulighet, sier Hansen.