Hopp til innhold

Daglige spørsmål om sex

På et massasjestudio i Drammen får de daglige telefoner og kunder innom som ønsker seksuelle tjenester. Derfor har de hengt opp plakater om at de er seriøse massører, men det ser ikke ut til å hjelpe.

Tilbyr ikke ekstra tjenester

På et massasjestudio i Drammen er de plaget av daglige sex-forespørsler fra kunder. Pannatorn Borgenhaug og kollega Srisuda Hansen viser frem disse plakatene for å skremme vekk uønskede kunder.

Foto: Linn Christoffersen / NRK

"Vi er en seriøs og ordentlig salong med utdannede massører" står det på en plakat utenfor et massasjestudio i Drammen. Studioet tilbyr blant annet thaimassasje til kundene sine, men fortviler over alle forespørslene om seksuelle tjenester som dukker opp til daglig.

Les også:

– Folk tror at bare fordi vi tilbyr thaimassasje, og er fra Thailand, så betyr det at vi tilbyr ekstra tjenester i tillegg til massasje.

Pannatorn Borgenhaug er leder for massasje-studioet. Hun fortviler.

Da hun åpnet studioet i 2010 var det sjelden hun fikk telefoner eller folk på døra som ville ha mer enn bare massasje.

– Nå får vi telefoner med seksuelle forespørsler hver dag. I går var det en som ringte to ganger.

– Hva sa du da?

– Jeg sa at vi ikke tilbyr noe ekstra, bare massasje.

De useriøse ødelegger

I 2012 avslørte NRK sexsalg ved et massasjestudio i Drammen. Ved hjelp av skjult mikrofon får reporteren vite at man kan få spesielle tjenester for 500 kroner ekstra.

Pannatorn Borgenhaug sier det har kommet enda flere slike massasje-steder den siste tiden. Hun mener det er de useriøse studioene som ødelegger for dem som driver seriøst.

– Når det er så mange som tilbyr ekstra tjenester tror folk at vi også gjør det. Derfor lager vi plakatene hvor det står at vi er seriøse massører.

Les også:

Tar plakater til hjelp

– Hvis det kommer noen inn som ser usikre ut og flakker med øynene blir vi oppmerksomme. Vi er veldig vant til det, så vi ser fort hvilke kunder som ønsker noe ekstra. Da viser vi frem denne plakaten her.

Pannatorn viser frem en plakat der det står at de ikke behandler erotisk eller ekstra massasje.

Politiet gjør lite

Som i 2012 vet politiet at det foregår sexsalg på massasjestudioer i Drammen. Likevel er lite gjort for å ta de som kjøper sex. Øyvind Aas, politistasjonssjef i Søndre Buskerud politidistrikt, sier at mye av grunnen til det er at de er nødt til å ta sex-kjøperne på fersken, og det er ikke så lett.

– Vi er dessverre kjent med at det foregår. Vi tar de tipsene vi får på alvor og prøver å følge det opp. Samtidig er det vanskelig å kunne avdekke forholdene så lenge det ikke finnes vitner som vil stå fram, sier Aas.