Hopp til innhold

Maskerte menn stjal kostbart rideutstyr

Etter flere innbrudd der kostbart rideutstyr er stjålet, oppfordrer politiet nå andre som driver med hest, om å være årvåkne. Politiet tror det dreier seg om bestillingstyverier.

Innbrudd ved ridesenter –

På den svarte veggen var det 50 ridehjelmer med en verdi på mellom 4.000 og 10.000 kroner per stykk. De ble stjålet.

Foto: Dana Khalouf / NRK

Hannah Lovise Fredriksen har jobbet i Horze utstyrsbutikk i Lier i et par måneder og synes at det er veldig hyggelig å jobbe der.

– Men i dag var det litt ekkelt. Det tok litt tid før jeg forstod at det hadde vært et innbrudd i butikken, at hjelmene var borte, og at kassen lå på gulvet. Jeg så også at den ene døren var åpen. Da skjønte jeg at noen hadde brutt seg inn, forteller hun.

Hun ringte både til sjefen sin og politiet.

– Så gikk jeg ut av butikken og ventet til politiet kom. Da gikk vi inn igjen for å sjekke om det kunne være noen folk her. Man vet jo aldri, sier hun.

Fredriksen forteller at gjerningsmennene har stjålet det dyreste utstyret.

– De visste nok hva de skulle ha.

Butikken ligger i tilknytning til Drammen ridesenter der det jevnlig arrangeres store nasjonale og internasjonale stevner.

Horze

Horze utstyrsbutikk ligger i tilknytning til Drammen ridesenter i Lier.

Foto: Dana Khalouf / NRK

NRK har vært i kontakt med daglig leder av Horze i Norge, Heiki Girlander. Han ønsker ikke å kommentere innbruddet og viser til politiet.

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Erik Gunnerød, forteller at tyvene fikk med seg 15 ridehjelmer verdt mellom 4.000 og 10.000 kroner per stykk.

– I tillegg er det stjålet annet utstyr, sier Gunnerød.

Ett av flere lignende innbrudd

I forrige uke og i mai var det også et innbrudd ved et ridesenter i Hønefoss. Dette i Lier er det tredje tyveriet av kostbart rideutstyr. Politiet mener det er en sammenheng mellom de tre innbruddene.

– Det er spesielt at det er stjålet rideutstyr. Det er et begrenset miljø for å omsette varene. Vi tror det kan være bestillingstyveri, sier Gunnerød.

INNBRUDD

Her ble det stjålet både bukser og ridejakker, som koster flere tusen kroner.

Foto: Dana Khalouf / NRK

Butikken hadde videoovervåking, og to maskerte menn er filmet. Politiet etterforsker innbruddene.

Gunnerød i politiet oppfordrer alle som driver ridesentre eller ridebutikker om å sikre utstyret og ikke ha det så lett tilgjengelig.

– Vær årvåkne, er hans budskap.

Har gjort flere sikkerhetstiltak

I ridemiljøet har mange hørt om innbruddene den siste tiden.

– Vi er så absolutt på vakt. Det sier Cathrine Finstad Andersen som eier og driver Stall-K på Kongsberg. Der står det 45 hester på stallen.

Cathrine Finstad Andersen som eier og driver Stall-K på Kongsberg.

Cathrine Finstad Andersen som eier og driver Stall-K på Kongsberg.

Foto: PRIVAT

– Vi har blant annet begynt å låse veibommen hit nå, og jeg har også gjort avtale med politiet her på Kongsberg om at de kjører bortom stallen når de er på sin faste runde i byen. Og det gjør de, sier Andersen.

Etter at hun fikk vite om innbruddet i Lier, sendte hun ut en tekstmelding i dag til alle hesteeierne på stallen der hun ba dem om å ta med alt utstyret hjem.

– I tillegg har vi videoovervåking her. Og vi sjekker litt mer enn tidligere, sier Andersen.

Andersen forteller også om en hendelse nylig der det kom en ukjent varebil til stallen. Da hun gikk bort for å spørre hva de ville, forsvant bilen uten at hun fikk snakket med dem.