NRK Meny
Normal

Fortsatt togproblemer

Det er fortsatt problemer i togtrafikken i Oslo-området. Feilen i en sporveksel fører til forsinkelser og innstilte tog vestover. Ifølge NSBs pressevakt, er det først og fremst rushtidstogene som blir innstilt.

Innstilte tog
Foto: Chetan Rastogi / NRK

Det er en feil på sporet ved Skøyen som er grunnen til at flere lokaltog er innstilt vestover fra Oslo. Lokaltogene i retning Drammen må stoppe på Oslo S. Det fører til innstillinger. Det er fortsatt problemer i togtrafikken

På grunn av sporfeilen, får ikke NSB like mange tog som vanlig gjennom stasjonen på Skøyen. Regiontog og flytog blir prioritert og får kjøre forbi Skøyen, mens lokaltogene altså blir stoppet.

– Lokaltog og innsatstog i rushtiden blir stoppet på Oslo S, og så må folk ta de andre togene som går videre til Skøyen, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB, Håkon Myhre.

Feilen blir trolig ikke rettet før utpå formiddagen.

Tog innstilt

Denne meldingen møter reisende med NSB mellom Drammen og Oslo S.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Masse sklidd ut på Østfoldbanen

Også på Østfoldbanen er det problemer onsdag morgen. Masse under skinnegangen har sklidd ut ved Langhus i forbindelse med anleggsarbeid. Her går togtrafikken forbi på ett spor.

Håkon Myhre

Håkon Myhre i NSB.

Foto: NSB / NSB

– Vi må innstille alle de ekstra avgangene som går i morgenrushet. Det er vondt for oss å melde dette til kundene våre, men slik er det, sier Myhre.

Han sier at NSB jobber med å få tak i busser som kan frakte passasjerene.

– Vi er på desperat jakt etter løsninger som kan gjøre dette lettest mulig for passasjerene våre, men det er vanskelig. Ett innsatstog kan ta 500 mennesker. Da sier det seg selv at det ikke er gjort i en håndvending å få tak i så mange busser, men vi gjør det vi kan, sier Myhre.

Foreløpig vet han ikke hvor lang tid det vil ta før sporet er reparert.