Stadig flere klubber velger kunstgress

Det finnes snart ikke en klubb i Buskerud som ikke har kunstgressbane til sine fotballspillere.

Bygging av kunstgressbane

I august skal banen til Holeværingen stå klar til stor glede for alle klubbens spillere.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

I Norge finnes det nå 1300 kunstgressbaner. Banene er en positiv møteplass som styrker den egenorganiserte aktiviteten mener Fotballforbundet. Som en av de siste kommunene i Buskerud skal også Holeværingen få to nye kunstgressbaner.

– Det er nærmest helt avgjørende for at vi skal kunne tilby et stadig voksende antall barn og unge et tidsriktig anlegg. Sånn som det er i dag, kjører vi rundt på flere andre mindre anlegg og leier plass, sier holeværingens prosjektleder, Jonn Eilert Rovelstad.

Han mener de ikke kunne vente særlig lenger på kunstgresset med sine 500 aktive spillere.

Til en verdi av nesten 13 millioner kroner skal en 7'er og en 11'er bane stå klar i august. Det vil utgjøre en stor forskjell for aktivitetsnivået til klubben.

– Vi håper nå at vi kan holde aktiviteten i gang, nærmest uansett vær, føre og lysforhold. Det har vi ikke kunnet før, da har vi måttet stenge banen ved mye regn og vi har måttet spille i halvmørke på sene høstkvelder og det slipper vi nå.

Saken fortsetter under bildet.

Bygging av kunstgressbane

Byggingen av ny kunstgressbane er i gang.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Samler inn penger

For å samle inn nok penger til å dekke klubbens egenandel til kunstgressprosjektet jobber både spillere og foreldre nå på fritiden. Flere helger på rad har de stått på Vik torg og solgt andeler av kunstgressmatta som nå legges på Svendsrud.

En andel koster 500 kroner. og det skal være med å dekke de nærmere 300.000 kronene som klubben må ha i egenandel når prislappen på nesten 13 millioner kroner skal betales. Spilleren Jakob Granum gleder seg til å den nye banen skal stå klar over sommeren.

– Det betyr at vi kan spille mye lenger og ha det mye mer gøy og drive med det vi liker, forteller Jakob Granum.

Kunstgressbane også til Ådal

Men Holeværingen er ikke de eneste som får kunstgress. Ådal IF fikk arve det gamle kunstgresset til Hønefoss-stadion tidligere i år, og når dette anlegget står klart blir det altså over 80 kunstgressbaner i Buskerud.

– Målet vårt er at banen skal være klar innen siste helgen i august. Da skal vi arrangere et mesterskap for barn og ungdom, sier leder i Ådal IL, Tore Bentzen.

Tall fra Norges Fotballforbund viser at bare i år blir det bygget 11 nye kunstgressbaner i fylket.

– Det som er med kunstgress er at værforholdene ikke setter begrensninger, det er uansett et ordentlig underlag. I tillegg er det et sted både for lek og idrett, fortsetter han.