Kongsberg kjøper Grefsen

Kongsberg Skisenter har kjøpt Grefsenkollen skisenter i Oslo.

Skikjøring
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det er underdekning på skisentertilbud i Oslo, og Grefsenkollen skal oppgraderes med bedre snøkanonanlegg og en ny seksseters stolheis.

- Vi skal utvilke Grefsenkollen til å bli et nærskisenter, slik Kongsberg er. Det skal ha lange åpningstider og gjøre det enkelt for folk å komme på ski, sier daglig leder Peer Bakke i Kongsberg skisenter.

 

Det er Skisenterdrift AS, som eier Kongsberg Skisenter, som går inn og kjøper anlegget i Oslo. Bak Skisenterdrift står Gjermund Jamtveit og Halvor Grene som i sin tid startet Timeekspressen, og Peer Bakke.

Grefsenkollen er ett av to skisentere i Oslo, det andre er Tryvann. Grefsenkollen har fire heiser og fire nedfarter, deriblant familiebakke og en slalåmbakke godkjent for internasjonale konkurranser. Peer Bakke og hans mannskaper er allerede i gang med moderniseringen.

- Det første vi skal gjøre er å få alt utstyret i stand. I tillegg skal vi skaffe et bedre snøkanonanlegg, sier Bakke.

 

Grefsenkollåsen (382 moh.)
Foto: Knai, Vidar / SCANPIX

Lever av skifolk fra Oslo

Store deler av kundegrunnlaget til Kongsberg skisenter ligger nettopp i Oslo. Bakke tror likevel ikke at oppkjøpet av Grefsenkollen vil medføre intern konkurranse.

- Tanken har jo streifet oss. Vi tenker likevel at i Kongsberg er det 20 000 innbyggere, men vi har hele 150 000 besøkende i skisenteret. På Grefsenkollen har de 20 000 besøkende mens det bor over en halv million mennesker i Oslo. Det store misforholdet håper vi å gjøre noe med.

Blir det oppkjøp av flere skisenter?

- Nei, ikke foreløpig. Nå er det skisenteret i Oslo vi skal bygge opp, noe som koster mye penger. Bare heisen koster mellom 30 og 35 millioner kroner. I tillegg skal vi bygge serveringssteder og ha skiutleie.

Du tar litt forbehold?

- Ja, det gjør jeg. Vi synes det er morro å utvilke og drive skisenter. Så hvis det kommer noe tilbud på vår vei om en stund kan det jo hende vi slår til, sier Bakke.

Nei til Uvdal

Uvdal Alpinsenter øverst i Numedal er under utvikling, men har store økonomiske problemer og står i fare for å bli slått konkurs. Peer Bakke opplyser at han i høst fikk tilbud om å kjøpe Uvdal Alpinsenter, men at Kongsberg takket nei.

- Vi har kikket på Uvdal, men det er for forskjellig fra det vi har drevet med frem til nå. Det er et typisk destinasjonsanelgg, mens Kongsberg er et nærskisenter, sier Bakke.