Jenter mobber på internett og SMS

Jenter i ungdomsskolen får store problemer på grunn av mobbing på internett og SMS.

Eksempel på internettmobbing
Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Jenter i ungdomsskolen i Drammen får store problemer på grunn av mobbing på internett og SMS. Politi, skoleledelse og helsevesen forteller alle det samme.

Helsesøster Kari Dahl Nilsen
Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Mobbingen øker

Det er jenter som mobber. Det er jenter som rammes. Og det gjør vondt - veldig vondt, for dem det gjelder.

- Det siste halve året har vi opplevd ganske mange ulykkelige, spesielt jenter, som har kommet hit og sagt at de har fått meldinger, og de vet ikke fra hvem. De vet bare at det er noen som vil dem noe vondt. De forteller om at de har fått truende meldinger; "du kan like godt gå å dø", eller "vi vet hvem du er, hvis du plager venninna vår, så kommer vi og tar deg", forteller Kari Dahl Nilsen, helsesøster ved Børresen ungdomsskole.

Det er til det lille loftskontoret hennes de kommer, jentene som blir utsatt for mobbing via internett og tekstmeldinger. De forteller at noe av det verste med mobbingen, er at de ikke vet hvem som står bak. De føler seg utrygge.

- Hvis du har fått noen slike meldinger, og kanskje står litt ustøtt fra før av, så kan det være en ting som kan vippe vedkommende godt over ende, sier helesøsteren.

Det jenter som mobber andre jenter. Kari Dahl Nilsen tror ikke jentene som står bak mobbingen egenlig har forstått hvor alvorlig det er, det de gjør mot andre. For mange unge jenter er møtet med ungdomsskolen det samme som et møte med mobbingen.

Jon Inge Strømsnes er inspektør ved Børresen skole. Han beskriver mobbingen som en bieffekt av det digitale samfunnet. Men han forsikrer at skolen tar mobbeproblemet på alvor.