NRK Meny
Normal

I dag åpner de kunstisbanen

NEDRE EIKER (NRK): I 15 år har de jobbet for å få til kunstisbanen. I dag klippes snoren i Solbergelva.

Vidar Solberg

Vidar Solberg viser fram kunstisbanen som i dag skal offisielt åpnes.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen / NRK

– Målet vårt i dag er å samle 500 barn og ungdommer ut på isen samtidig, det tror vi er en liten norgesrekord, forteller medlem av organisasjonskomiteen til Solberg Sportsklubb, Vidar Solberg.

– Hvor stort er dette her for dere?

– Dette er veldig stort for oss. Vi har jobbet for å få et sånt anlegg i flere perioder de siste 15 årene. Det har strandet flere ganger på økonomi, men nå er vi endelig i mål.

Det var da Nedre Eiker kommune ga bort grunnen som kunstisbanen nå er bygget på at drømmen kunne realiseres. For da ville banken innfri lån og det ble mulig å søke midler fra flere steder. Prosjektet har kostet nærmere 25 millioner kroner.

Hodebry med varmt vær

Det varme været denne uken har imidlertid skapt hodebry for klubben. Det har vært bekymring for at isen skulle bli til rennende vann før den offisielle åpningen.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi har hatt nerver i høyspent her, særlig de to siste dagene. Vi åpnet isflaten forrige søndag og har hatt full aktivitet hele uka, bortsett fra torsdag kveld som vi måtte stenge.

Men Solberg tror likevel det kommer til å løse seg.

– Dette her kommer til å gå bra. Vi har en fantastisk dugnadsgjeng som står på dag og natt. Vi utnytter temperaturen på natten og kjører på med vann om natten. Dette gjør at vi har nok is, selv om noe smelter på dagen.

Istrøbbel i Solbergelva

Varmt vær har skapt hodebry for klubben som likevel har trodd hele tiden at den offisielle åpningen går som planlagt.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen / NRK

Et møtested for barn og unge

Det er ikke helt ukjent at Nedre Eiker er en kommune hvor mange er interessert i bandy. Nå er det grunn til å tro at idretten vil bli ytterligere fremmet med en ny kunstisbane på plass.

– Det er først og fremst barn og unge vi ønsker at skal bruke denne banen. Det er den viktigste målgruppen for oss. Vi har selvsagt et seniorlag i bandy som også gjør det bra men det viktigste er å ha et stabilt tilbud til unge fra midten av oktober til midten av mars.

Solberg Sportsklubb

Klubben har jobbet i mange år for å kunne realisere kunstisbanen.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen / NRK

Første kampen

I dag klokken 15 blir den første kampen spilt på isen. Det er en treningskamp mellom Solberg og Ullevål.

– Det blir veldig spennende, dette er første treningskampen til A-laget i år og det er alltid artig å se hvor man står i forkant av oppstart på serien.

Klokken 12 åpnes banen lørdag. Klokken 15 spiller A-laget kamp.