Hønefoss truet av konkurs

På tre sesonger har Hønefoss gått fra eliteserien til 2. divisjon og om to uker kan klubben gå konkurs.

Hønefoss BK blir i 1. divisjon

Hønefoss stadion kan bli uten fotballag hvis ikke klubben får inn mer penger.

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

Knut Kjær Berntsen

Knut Kjær Berntsen er styreleder i HBK.

Foto: HBK

Hønefoss BK er nok en gang i pengekrise. Nå mangler det tre millioner kroner som må komme nå, hvis ikke går klubben konkurs, skriver Ringerikes Blad.

– Vi har holdt på siden mars med å finne en løsning, men så langt har vi ingen. Bakene sier nei til lån som kunne vært en god løsning for et lån hadde vi klart å håndtere, sier styreleder Knut Kjær Berntsen til NRK.

Måtte si opp kontrakter

Det er ikke mange år siden pilene pekte oppover i Hønefoss. Det ble ny stadion, eliteseriespill og høye forventninger til fremtiden. Så kom den sportslige nedturen som igjen har ført til elendig økonomi. Nå prøver klubbledelsen å redde lagets eksistens og det er nedrykket til 2. divisjon som svir mest.

– Vi var nødt til å kjøpe ut noen spillere som ble for dyre for oss da vi rykket ned. Heiner Mora-saken, som til slutt endte med en dom og en utgift på 300.000 kroner, er også med her. Dessuten gjorde nedrykket at vi ikke får like mye støtte fra Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball. Slik jeg ser det så mangler vi rundt tre millioner kroner, sier styrelederen.

Vil ha grønne tall i regnskapet

Klubben var i samme økonomiske krise så sent som i fjor. Da tok klubben penger fra budsjettet i 2016 for å dekke opp underskuddet. Det er ikke aktuelt nå.

– Vi har ikke penger og kan ikke hele tiden forskuttere penger. Bruker en sponsorpenger for neste år nå, så vil en bare forskyve problemet og ikke løst det. Med et lån har vi en plan som gjør at vi får grønne og ikke røde tall i regnskapet, men vi får da ikke lån siden vi ikke har noe egenkapital. Vi har informert våre sponsorer om saken og det er vel der vi står i dag, sier Knut Kjær Berntsen.

- Hva sier sponsorene?

– De er med på å prøve å finne løsninger, men det er klubben sitt ansvar for den situasjonen som vi er i. Det har tidligere blitt brukt mer penger enn vi har hatt og derfor stopper styret opp og gjør det som er riktig slik at vi kan få en sunn økonomi i klubben.

Kan klubben gå konkurs?

– Det er uten tvil reelt i forhold til klubbens økonomi akkurat nå. Samtidig tror jeg interessen for klubben er så stor at vi ikke kommer dit, sier styreleder Knut Kjær Berntsen.