Hopp til innhold

Glassverket tar dramatisk grep

Glassverket IF har valgt å løse spillere og trenere fra sine kontrakter. Trener Geir Oustorp er ikke sikker på om han blir med videre.

Geir Oustorp

Spillere og trenere i Glassverket IF løses fra sine kontrakter. Her hovedtrener Geir Oustorp.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Glassverket IF kom i 2016 i en svært krevende økonomisk situasjon som følge av regnskapsrot, økonomisk utroskap og sviktende sponsorinntekter. En konsekvens av denne situasjonen er at klubben ikke har anledning til å videreføre de økonomiske forpliktelsene dagens elitesatsing innen håndball innebærer, skriver de i en pressemelding.

– Det er ikke noe hyggelig i det hele tatt, sier trener Geir Oustorp til NRK, og fortsetter:

– Jentene reagerte med hele følelsesregisteret. Noen ble veldig sinna, andre ble stille og andre gråt. Det er sånn det er. Det er ganske tøft for jentene.

Spillerne og trenere vil bli løst fra sine kontrakter etter endt sesong, og har fått styrets tillatelse til å gå i dialog med andre potensielle arbeidsgivere fra og med 16. mars.

Dårligere lønn

De spillerne og trenere som likevel ønsker å fortsette, vil få tilbud om nye kontrakter ut ifra det lønnsnivået som er mulig på det tidspunktet. Det vil også kunne bli aktuelt å hente nye spillere inn til laget.

Glassverket

Alle spillerne blir løst fra kontrakten.

Foto: Anne-Marit Borgen Werring / NRK

– Det som er fint er at vi har fire seriekamper igjen. Og vinner vi de kampene så tar vi medalje. Det er en god prestasjon etter alt vi har vært igjennom, sier Oustorp.

Klubben venter et negativt årsresultat på mellom 1,5 og 2,0 millioner kroner, men at egenkapitalen vil være positiv – men tilnærmet 0 kroner.

Frykter spillerflukt

Selv om Oustorp håper spillerne klarer å holde fokus på det sportslige ut sesongen, frykter han at flere forlater klubben når sesongen er over.

– Det tror jeg. Vi har en god del spillere som er interessante for andre klubber. Men det skal klubben ha for. De har holdt seg til den datoen de sa vi skulle få beskjed om hvordan det så ut, sier Oustorp.

– Du som trener er også fristilt. Går du inn i tenkeboksen nå?

– Som jeg sa til styret: Jeg vet ikke om jeg er med på dette neste år. Nå har jeg gjort det gratis i et halvt år. Når mange spillere eventuelt blir borte, så vet jeg ikke om det er noe jeg har lyst til å være med på.

Han er allikevel fast bestemt på å avslutte sesongen med stil.

– Vi har fire seriekamper igjen og vi kan ta medalje. Og det hadde vært gøy med den «flokken min», som jeg kaller det, å ta medalje under de forutsetningene vi har hatt i år, sier Oustorp.

Slitasje på nøkkelpersoner

Styret og andre frivillige nøkkelpersoner har over lang tid jobbet ekstraordinært mye for å gjenvinne kontrollen over økonomi, ansatte og sportslig tilbud. Styret har valgt å stille sine plasser til disposisjon ved årsmøtet, men enkelte av dagens styremedlemmer er villige til å fortsette, forutsatt nytt valg på generalforsamlingen.

Klubbens økonomi er betydelig svekket av hendelsene i 2016, men de fikk innvilget et lån på inntil 2,5 millioner av Drammen kommune for å sikre driften av klubben. Så langt har klubben lånt 800.000 kroner av rammen på 2,5 millioner, og styret legger ikke opp til å ta ut mer.