NRK Meny
Normal

Forsvaret tilkalt etter granatfunn

Bombeeksperter fra Forsvaret ble tilkalt etter funnet av fem gamle granater på Kongsberg. Deler av Teknologiparken måtte evakueres.

Laster kart, vennligst vent...

Til sammen fem større granater ble funnet i Kongsberg Teknologipark.

Granatene ble funnet i forbindelse med gravearbeider i Kongsberg Teknologipark tirsdag ettermiddag. Området ble sperret av og det nærmeste bygget ble evakuert.

– Vi evakuerte ett bygg i Teknologiparken. Når man har med potensielle sprenglegemer å gjøre, er det alvorlig, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen.

Forsvarets bombeeksperter ble tilkalt for å vurdere granatene, som ifølge Lie var større enn håndgranater. Talsmann Ivar Moen i Forsvaret bekrefter overfor Laagendalsposten at de har hatt et oppdrag på Kongsberg tirsdag kveld.

Ligget under bakken lenge

Området sperret av etter granatfunn

Et område ble sperret av etter funnet.

Foto: Ronnie Lie / Kongsberg Gruppen

Politiet sperret av området mens bombeekspertene vurderte granatene.

– Forsvaret har vært og hentet dem, og de var ufarlige, sier operasjonsleder Øystein Kvernes i Søndre Buskerud politidistrikt.

Ifølge kommunikasjonsdirektør Ronny Lie har trolig granatene ligget under bakken i mange år, men det er usikkert når de er fra.

Det nærmeste bygget er fortsatt evakuert, men Lie regner med at de vil kunne gå tilbake til normal drift i løpet av kvelden.