Hopp til innhold

Fikk nytt varslingssystem i dag

Varslingen hos politiet sviktet 22. juli 2011. I dag fikk politiet et nytt system som skal virke.

Arild Ølberg.

– Det viktigste for oss er at det er et brukervennlig system som gjør at vi enda mer effektivt kan både motta og sende varsler til nabodistrikter og Politi-Norge for øvrig, sier politioverbetjent Arild Ølberg.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

– Den 22. juli opplevde vi, som mange andre distrikter, å ikke oppdage en riksalarm og vi er glade for at det ikke skal gjenta seg, sier stabssjef ved Søndre Buskerud politidistrikt Glenn Rhodén til NRK.no.

For onsdag fikk politiet det nye varslingssystemet. Det kommer fordi varslingen sviktet 22. juli 2011. Den gangen tok det flere timer før riksalarmen ble oppdaget ved flere politidistrikter.

– Glad for at det ikke skal gjenta seg

Glenn Rhodén.

Glenn Rhodén er glad for det nye varslingssystemet.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Det er ikke alltid det er nødvendig å slå full alarm, men når katastrofen inntreffer skal ingen i Politi-Norge nå være i tvil. Det nye systemet gjør at politiet kan varsle hverandre og samarbeide tett når landet rammes av alvorlige hendelser.

– Den 22. juli opplevde vi, som mange andre distrikter, å ikke oppdage en riksalarm og vi er glade for at det ikke skal gjenta seg. Samtidig er det viktig at vi får et system som kan brukes i hverdagen når vi ønsker å dele informasjon med våre naboer, sier stabssjef ved Søndre Buskerud politidistrikt Glenn Rhodén til NRK.no.

For via det samme systemet kan politidistriktene også varsle hverandre hvis for eksempel en raner på frifot beveger seg fra ett politidistrikt til et annet.

– Mer effektivt

– Det viktigste for oss er at det er et brukervennlig system som gjør at vi enda mer effektivt både kan motta og sende varsler til nabodistrikter og Politi-Norge for øvrig, sier politioverbetjent Arild Ølberg.

Tidligere måtte han reise seg fra plassen sin og sjekke en datamaskin rundt hjørnet for å se om riksalarm var sendt ut. Den 22. juli gikk det flere timer før politifolkene på jobb i Søndre Buskerud oppdaget meldingen om riksalarm. Fra i dag vil ikke en slik alarm være mulig å overse.

Distriktsalarm.

Distriktsalarm.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

NRK anbefaler