Normal

Hallingdølen: Ektemannen var tilregnelig

De psykiatrisk sakkyndige konkluderer med at mannen som har innrømmet å ha tatt livet av kona si i Hemsedal var tilregnelig.

Kripos Hemsedal

Den drepte kvinnen ble funnet i en sokkelleiligheten i Hemsedal. Kripos ble raskt koblet inn i etterforskningen.

Foto: Tordis Gauteplass

Det er politiet som har bedt om at mannen ble undersøkt av to sakkyndige. Ifølge Hallingdølen er slike undersøkelser vanlige, men i denne saken har politiet også bedt om en uttalelse fra en sakkyndig på irakisk kultur og irakere i Norge.

Per Thomas Omholt

Omholt sier politiet ikke kommer til å vente på et nytt avhør hvis ektemannen sier nei til å la seg avhøre.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Vi venter nå på å få gjennomført et siste avhør, sier politiadvokat i Nordre Buskerud politidistrikt, Per Thomas Omholt, til avisa.

Avhøres om motivet

Det var den 15. desember en 34 år gammel kvinne ble funnet drept i Hemsedal. Hennes ektemann (44) ble siktet for drap, og han har erkjent straffskyld. 44-åringen har forklart seg for politiet om selve drapet og om det som skjedde i forkant.

Kvinnen ble funnet i en fryser i ekteparets leilighet. Drapet skjedde uka før avdøde ble funnet av politiet.

Politiet har tidligere sagt at de ønsker å holde mannen varetektsfengslet frem til rettssaken kan starte, og at de håper at etterforskningen er ferdig før sommerferien.

– Jeg vil ikke uttale meg om motivet, men jeg kan bekrefte at avhøret dreier seg om motivet, sier Omholt til Hallingdølen.

Sender saken til statsadvokaten

I januar sa Omholt til NRK at avhørene som ble gjennomført da handlet om drapsmotivet.

– Han har fortalt noe som kan forklare hvorfor han drepte henne, men det er flere teorier om motivet, sa Omholt den gangen.

Nå håper politiet å få gjennomført et nytt avhør så raskt som mulig, men de mener ikke at etterforskningen er avhengig av et nytt avhør.

– Vi mener vi har god kontroll på faktum i denne saken og vi tar sikte på å sende saken til statsadvokaten i løpet av mai, sier Omholt til avisa.