Sju års fengsel for voldtekt, hallikvirksomhet og menneskehandel

En mann i 40-årene er i Drammen tingrett dømt til sju års fengsel for voldtekt, seksuell omgang med mindreårige, hallikvirksomhet, menneskehandel og oppbevaring og spredning av overgrepsbilder.

Beslag av overgrepsbilder

Politiet beslagla en rekke bilder og filmer av overgrep mot barn da drammenseren ble arrestert i juli i fjor.

Foto: Tordis Gauteplass

Mannen i 40-årene ble dømt i Drammen tingrett i det som er en av de største sedelighetssakene på Østlandet.

Ett år av straffen er gjort betinget med en prøvetid på tre år. I retten nektet mannen straffskyld på alle punkter, bortsett fra overgrepsbildene.

Drammenseren er blant annet dømt for å ha dopet ned og voldtatt ei jente under 16 år. Han er også dømt for menneskehandel og hallikvirksomhet.

I tillegg er mannen dømt for oppbevaring og spredning av et stort antall bilder og filmer som viser overgrep mot barn.

Tok bilder av voldtektsoffer

Etter den omfattende etterforskningen avdekket politiet at mannen over en periode på fem måneder flere ganger har voldtatt ei jente som var under 16 år da overgrepene startet.

Saken fortsetter under bildet.

Heidi Beckmann

Heidi Beckmann er leder av avdelingen mot seksualisert vold ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Heidi Beckmann, som er leder av avdeling mot seksualisert vold i Søndre Buskerud, vil ikke si noe om hvordan den tiltalte kom i kontakt med ungjenta, men sier at de to ikke er i familie.

Mannen skal også ha tatt bilder og film av jenta. Disse er en del av det omfattende bildematerialet som ble beslagslagt hjemme hos ham. Han er tiltalt for å ha videresendt en del av bildene, og det er opprettet straffesaker mot flere personer som har fått dem.

Ifølge Heidi Beckmann er det ikke andre enn den 16 år gamle jenta som er identifisert på overgrepsbildene som ble funnet hjemme hos mannen. De fleste av de ulovlige filmene og bildene kommer fra utlandet.

Vurderer å anke

Punktet som handler om menneskehandel og hallikvirksomhet er knyttet til tiltaltes forbindelse med en afrikansk kvinne. Hun skal ha flyttet inn til ham høsten 2011, etter at de ble kjent på internett. Hun befant seg i landet uten pass og oppholdstillatelse.

Mannens forsvarer, Karsten Gjone, sier at hans klient vurderer å anke de delene av dommen som omhandler voldtekt, seksuell omgang med mindreårige og menneskehandel.