Demonstrerte mot byggeplaner på Marienlyst

DRAMMEN (NRK): Rundt 400 personer gikk onsdag kveld i fakkeltog for å markere motstand mot byggeplanene på Marienlyst i Drammen.

Demonstrasjon mot byggeplaner på Marienlyst

NYE PROTESTER: Debatten om hva Marienlyst-området skal brukes til har blusset opp for fullt igjen.

Foto: Vegard Aas / NRK

– Vi ønsker først og fremst at det ikke skal bygges blokker der. Da er området ødelagt for evig og alltid, sier leder for aksjonsgruppa «Redd Marienlyst», Per Erik Marheim, til NRK.

Debatten om hva Marienlyst-området skal brukes til har blusset opp igjen. Aksjonsgruppa anslår at om lag 400 personer deltok i fakkeltoget over bybrua i Drammen onsdag kveld.

Motstanderne ønsker å opprettholde området som en grønn lunge, mens selskapet Marienlyst Utvikling vil bygge over 300 leiligheter i området.

– Vi ønsker å utvikle området, men ikke med boliger, fastslår Marheim i aksjonsgruppa.

Høyre: – Må bruke tid

Gruppenestleder i Drammen Høyre, Fredrik Haaning, var til stede da representanter fra opposisjonspartiene i bystyret holdt appeller på Bragernes torg. Haaning var misfornøyd med at Høyre ikke fikk komme til orde.

Demonstrasjon mot byggeplaner på Marienlyst, Fredrik Haaning

Gruppenestleder i Drammen Høyre, Fredrik Haaning.

Foto: Vegard Aas / NRK

– Det er vi som i utgangspunktet har lansert denne ideen. Det vil nå etter hvert etter gjennom behandlingen vise seg hvorvidt det blir noe av dette eller ikke, sier han.

Haaning sier han forstår at området har stor betydning for mange.

– Hvis man bygger ut, så er det brukt for en lang periode. Vi må bruke mye tid på å gjøre de riktige vurderingene om hvordan vi skal bruke området i fremtiden.

Presenterte byggeplaner

Marienlyst Utvikling la tirsdag fram sine planer for Marienlyst-området. Planen huser 350 leiligheter, en grønn park ett nivå over terrenget rundt, samt en aktivitetsgate som tilsvarer 4,5 ganger Bragernes torg, skriver Dagsavisen Fremtiden.

I oktober 2015 ble det vedtatt å bygge boliger på den gamle friidrettsarenaen, men planene har møtt motstand fordi de er vedtatt uten konsekvensutredning.

Kontrollutvalget i Drammen kommune diskuterte tirsdag utbyggingen. Hvis forslaget til innstilling vedtas, må saken tilbake til bystyret, ifølge Dagsavisen Fremtiden.

Fakkeltog mot byggeplaner på Marienlyst

OVER BYBRUA: Flere hundre gikk onsdag kveld med fakler over bybrua i Drammen i protest mot byggeplanene.

Foto: Vegard Aas / NRK