Normal

Cannabis til retten

I løpet av juni starter de første rettsakene etter funnene av cannabisplantasjer.

Hasjplante

De første rettsakene etter funn av cannabisplantasjer i Buskerud skal opp i Drammen tingrett i juni.

To vietnamesiske menn er tiltalt for grove narkotikaforbrytelser etter avsløringene i to hus i Drammen før jul.

Mennene er tiltalt for å ha dyrket over 20 kilo cannabis hver.

Risikerer 10 års fengsel

- Grunnen til at det har tatt så lang tid før det kommer til retten, er at etterforskningen har vert svært omfattende, og pågår fortsatt, sier Hans Egil Seljordslia som er politiinspektør i Søndre Buskerud Politidistrikt.

Strafferammen for narkotikaforbrytelsen som vietnameserne er tiltalt for ligger på 10 år.

- Så er det opp til rettsvesenet å bestemme hva den endelige straffen blir. Vi har jo hatt mange saker på Østlandet, så de kan jo finne en praksis for hva straffen blir, sier Seljordslia.

Ber om forlenget varetekt

De to vietnameserne er tiltalt i to forskjellige saker. Hos den ene er det funnet 247 planter som inneholder THC, i den andre saken er det i følge politiet funnet rundt 320 planter med narkotisk stoff.

I Søndre Buskerud Politidistrikt ble det funnet sju plantasjer. To av de skal for retten før ferien, og de resterende fem vil antakeligvis gå til retten rett etter sommerferien.

De tiltalte har sittet varetekstfengslet helt siden de ble oppdaget. Og politiet vil be om forlenget varetekt fram til de eventuelt skal sone.

- Ja vi mener at det er unndragelsesfare, og vil begjære forlenget varetekt fram til en eventuell straff er rettskarftig, sier politiinspektøren.